Azerbaidžānā atklāj starptautisku projektu “Peace be upon you – Salam Aleykum”

07.06.2021. 14:56
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei

2021. gada 7. jūnijā Baku ar preses konferenci tika atklāts starptautisks projekts “Miers ar jums (Peace be upon you – Salam Aleykum)”. Projekta ietvaros līdz 15. jūnijam norisināsies mūsdienu mākslas projekts “Peace be upon you – Salam Aleykum, kā arī Latvijas vēstniecība kā NATO kontaktpunkta vēstniecība Azerbaidžānā 2021-2022 organizēs starptautisku konferenci, kas veltīta miera un miera uzturēšanas tēmai, uzrunājot plašu sabiedrību.

Vēstnieks Dainis Garančs atklāšanā atzīmēja, ka līdztekus augsta līmeņa diplomātu un drošības politikas profesionāļu diskusijai vēlamies ar mūsdienu mākslas un kino palīdzību uzrunāt sabiedrību par miera tēmu globālā kontekstā un Azerbaidžānas lomu starptautiskās miera misijās.

Projekta mērķis ir vērst uzmanību uz svarīgām tēmām kā miers un drošība, runājot par tām ar mūsdienu mākslas starpniecību. Vēstniecība ir gandarīta, ka projektā vairāku pasākumu laikā būs iespēja iepazīstināt ar Latvijas filmām: animāciju “Mans mīļākais karš” (Latvija, Norvēģija 2020) un dokumentālo filmu “Pretrunīgā vēsture” (2010), kā arī ar latviešu mūsdienu mākslu un Oļega Tillberga daiļradi.

16. jūnijā ADA Universitātē projekta ietvaros vēstniecība organizēs arī starptautisku konferenci “Azerbaidžānas ieguldījums Eiroatlantiskajā mierā un drošībā (Azerbaijan’s contribution to Euro-Atlantic peace and security)”, kurā Latvijas, Azerbaidžānas, ANO, NATO un vairāku valstu vēstniecību Baku pārstāvji pievērsīsies miera tēmai, atzīmējot arī Azerbaidžānas ieguldījumu miera misijās Afganistānā.

Projekta pasākumi norisināsies gan klātienē, gan tiešsaistē, tie veidoti sadarbībā ar Afganistānas, Čehijas, Gruzijas, Ungārijas, Turcijas, Ukrainas un ASV vēstniecībām Azerbaidžānā, Norvēģijas vēstniecību Ankarā un ANO biroju Baku, Azerbaidžānas Nopelniem bagāto mākslinieci Sabinu Šihlinsku un mūsdienu mākslas projektu kompāniju “Platform Art”. Informācija par pasākumiem būs pieejama vēstniecības Facebook lapā: https://www.facebook.com/LVEmbassyAZ, Twitter kontā @LVinAzerbaijan, un Platform Art Facebook vietnē: https://www.facebook.com/platformart.live .

Projekts norisināsies no 7. līdz 17. jūnijam Latvijas simtgades publiskās diplomātijas ārvalstīs programmas ietvaros. Azerbaidžānā to īsteno Latvijas vēstniecība Baku sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Latvijas Nacionālo kino centru.