Baku norisināsies Latvijas animācijas festivāls “Maza nācija – liela animācija”

15.11.2021. 14:04
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei

2021. gada 15. novembrī Baku ar preses konferenci tiks atklāts pirmais ārvalsts animācijas filmu festivāls Azerbaidžānā– Latvijas animācijas nedēļa ”Maza nācija – liela animācija” (“A Small Nation – Big Animation”). Festivālu rīko Latvijas vēstniecība sadarbībā ar Azerbaidžānas kinoteātri “Park Cinema” (Flame Towers). Festivāla atklāšanā piedalīsies animācijas filmu režisors Vladimirs Leščovs un tiks demonstrētas viņa animācijas filmas “Elektriķa diena”, “Gaidot Jauno gadu “, “Lietus dienas” un “Spārni un Airi”.

Festivāla laikā Azerbaidžānas kino skatītāji tiks iepazīstināti ar Latvijas tradīcijām bagāto un ļoti daudzveidīgo animāciju gan bērnu, gan pieaugušo auditorijai. 16. novembrī norisināsies Vladimira Leščova meistarklase Azerbaidžānas animācijas profesionāļiem un kino interesentiem.

Festivālā tiks izrādīti gan jaunākie Latvijas animatoru darbi kā Edmunda Jansona “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi un Ginta Zilbaloža “Projām”, gan retrospektīvo seansu laikā skatītāji tiks iepazīstināti ar Latvijas animācijas klasiku - Arnolda Burova un Nila Skapāna animācijas filmām. Nilam Skapāna piemiņai tiks veltīts speciāls animāciju filmu izlases seanss. Festivālā tiks pārstāvēta arī Viļņa Kalnaeļļa studijas “Rija” animācijas pilnmetrāžas filmas “Lote un pazudušie pūķi” un “Veterinārārsts”, “Trakā lapsa” citas studijas īsfilmas speciālā seansā. Programmā vēl iekļautas plaši pazīstamās animatores Rozes Stiebras filma “Saule brauca debesīs” un animācijas filmu studijas “Atom Art” filmas.

Festivāla ietvaros “Park Cinema’ Instagram lapā norisinās konkurss skatītājiem par Latviju, kura uzvarētāji tiks izlozēti festivāla beigās un balvā saņems “airBaltic” dāvanu karti divām aviobiļetēm lidojumam uz Latviju un divas biļetes Park Cinema kinoteātra apmeklējumam.

Festivāls norisināsies no 2021. gada 15. līdz 21. novembrim Latvijas simtgades publiskās diplomātijas ārvalstīs programmas ietvaros, kas visa novembra mēneša laikā atbalsta vēstniecības rīkotos, Latvijas Republikas proklamēšanas 103. gadskārtai veltītos publiskās diplomātijas pasākumus. Festivālu īsteno Latvijas vēstniecība Baku sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Latvijas Nacionālo kino centru. Festivālu atbalsta Latvijas nacionālā aviokompānija “airBaltic”.

Informācija par pasākumiem būs pieejama vēstniecības Facebook lapā: https://www.facebook.com/LVEmbassyAZ, Twitter kontā @LVinAzerbaijan, kā arī “Park Cinema” interneta vietnē: www.parkcinema.az un Instagram kontā,.