Sekmīgi noslēdzies pirmais Latvijas animācijas filmu festivāls Azerbaidžānā

21.11.2021. 19:07
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei
Sekmīgi noslēdzies pirmais Latvijas animācijas filmu festivāls Azerbaidžānā

2021. gada 21. novembrī ar Ginta Zilbaloža lieliskās pilnmetrāžas animācijas filmas "Projām/Away" (2019) demonstrēšanu Baku skatītājiem veiksmīgi noslēdzās pirmais Latvijas animācijas filmu festivāls Azerbaidžānā "A Small Nation - Big Animation" ("Maza nācija - liela animācija").

Festivāls norisinājās no 15. novembra līdz 21. novembrim, tajā tika izrādītas 42 latviešu animācijas filmas, kas radītas Vladimira Leščova, "Rijas", "Atom Art" un Nila Skapāna animācijas studijās.  Plašā un bagātīgā programmā gan bērniem, gan pieaugušajiem bija iespēja noskatīties Vladimira Leščova,  Rozes Stiebras, Viļņa Kalnaeļļa, Edmunda Jansona, Ginta Zilbaloža, Arnolda Burova un Nila Skapāna veidotās animācijas filmas. Festivālā ar meistarklasi vairāk nekā 50 kinomākslas profesionāļiem un interesentiem piedalījās animācijas filmu režisors un producents Vladimirs Leščovs. 18. novembrī Edmunda Jansona režisēto animācijas filmu "Jēkabs, Mimmī un runājošie suņi" ar vēstniecības atbalstu apmeklēja arī bērni no Baku Sieviešu un bērnu patversmes.

Festivālā atklāšanā 15. novembrī  atbilstoši Covid-19 pandēmijas novēršanas nosacījumiem piedalījās 65 viesi, bet kopumā festivāla filmas klātienē noskatījās vairāk nekā 400 skatītāji. Festivāla laikā "Park Cinema" Instagram lapā norisinājās konkurss par Latviju, kura laikā iespējams balvā iegūt divas "airBaltic" aviobiļetes lidojumam uz Rīgu un divas "Park Cinema"  kino biļetes.

Festivāls tika rīkots sadarbībā ar Nacionālo kino centru un kinoteātri "Park Cinema" (Flame Towers) Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas LV100 Publiskās diplomātijas programmas ietvaros.