Atzīmējot Latvijas valsts izveides 103. gadadienu, Baku koncertē čellu trio “Melo-M”

26.11.2021. 16:08
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei
Atzīmējot Latvijas valsts izveides 103. gadadienu, Baku koncertē čellu trio “Melo-M”

2021. gada 25. novembrī Baku Starptautiskā Mugama centra koncertzālē norisinājās čellu trio “Melo-M” koncerts, veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas 103. gadadienai. Svētku noskaņā grupas dalībnieki Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls kopā ar Azerbaidžānas Nacionālās konservatorijas bundzinieku Iskanderu Alaskerovu  (Iskander Alaskerov) izpildīja dažādu un ļoti bagātīgu programmu gan iepazīstinot ar Latvijas mūziku, gan spēlējot starptautisku repertuāru un arī izpildot Azerbaidžānas plaši pazīstamo tautas dziesmu “Sari Gelin”.

Koncerta sākumā Latvijas pagaidu pilnvarotā lietvede Azerbaidžānā Vija Buša teica uzrunu klātesošajiem, sveicot Latvijas valsts svētkos un atzīmējot Latvijas un Azerbaidžānas draudzīgās attiecības un aktīvo sadarbību politiskajā, ekonomiskajā izglītības un jo īpaši - kultūras jomā.

Valsts svētku koncerta apmeklētāji – diplomātiskā korpusa, Azerbaidžānas varas, valdības un sabiedrības un mediju pārstāvji – līdzdzīvoja mūziķiem un pauda savu atzinību ar skaļām ovācijām un  "bravo" saucieniem. Koncertu ierakstīja Azerbaidžānas valsts televīzija. Pēc koncerta norisinājās Latvijas valsts svētkiem veltīta pieņemšana.

Grupa “Melo- M” arī sniedza meistarklasi Azerbaidžānas Nacionālās konservatorijas mācībspēkiem un studentiem, piedaloties konservatorijas rektoram Sijavušam Kerimi (Siyavus Kerimi).

Koncerts un meistarklase norisinājās Latvijas simtgades publiskās diplomātijas ārvalstīs programmas ietvaros, kas visa novembra mēneša laikā atbalstīja vēstniecības rīkotos, Latvijas Republikas proklamēšanas gadskārtai veltītos publiskās diplomātijas pasākumus. Koncertu rīkoja Latvijas vēstniecība Baku sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Azerbaidžānas Nacionālo konservatoriju.