Baku atzīmē Latvijas un Azerbaidžānas diplomātisko attiecību 30. gadadienu

11.01.2024. 15:06

2024. gada 11. janvārī Baku oficiāli tika atzīmēta Latvijas un Azerbaidžānas diplomātisko attiecību nodibināšanas 30. gadadiena. Atzīmējot diplomātisko attiecību gadadienu, Azerbaidžānas Republikas Ārlietu ministrijā tika rīkots svinīgs pasākums un fotoizstāde. Pasākums tika atklāts ar valsts himnām.

Uzrunas teica Azerbaidžānas ārlietu ministra vietnieks Farizs Rzajevs un Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Edgars Skuja. Runu noslēgumā notika apmaiņa ar abu valstu ārlietu ministru apsveikuma vēstulēm. Pasākumā tika eksponētas divpusējo attiecību 30-gades fotogrāfijas no Azerbaidžānas  arhīviem. Vēstniecība Latvijas stendā izstādīja grāmatas, informatīvos un tūrisma materiālus un suvenīrus.

Uzrunās tika atzīmētas abu valstu draudzīgās attiecības un augsta līmeņa politiskais dialogs un savstarpējās vizītes stratēģiskās partnerības ietvaros. Vēstnieks E.Skuja savā uzrunā pauda pozitīvu vērtējumu labajām divpusējām attiecībām un uzsvēra, ka jāturpina kopīgie pūliņi, lai arī turpmāk stiprinātu attiecības un padziļinātu sadarbību dažādās jomās abu valstu labā.

Protokolārajā pasākumā piedalījās Azerbaidžānas Ārlietu ministrijas vecākās amatpersonas, parlamentārieši, Latvijas vēstniecības pārstāvji un sadarbības partneri, kā arī  Azerbaidžānas mediju pārstāvji.  

Protokolu par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Azerbaidžānas Republiku un Latvijas Republiku parakstīja 1994. gada 11. janvārī Baku, no Latvijas puses to parakstīja Latvijas Republikas Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Ojārs Kehris.

Informācija par svinīgo pasākumu pieejama vēstniecības Facebook lapā: https://www.facebook.com/LVEmbassyAZ un X/Twitter kontā @LVinAzerbaijan .