Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 5. novembrī virtuāli atklās pirmo Indijas-Baltijas un Ziemeļvalstu uzņēmējdarbības konklāvu “Inovāciju vadīta partnerība izaugsmei jaunā pasaulē”

04.11.2020. 09:45

2020. gada 5. novembrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar Indijas ārlietu ministru Subramaniamu Džaišankaru un citiem ministriem no Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) reģiona atklās pirmo Indijas-NB8 uzņēmējdarbības konklāvu ar nosaukumu “Inovāciju vadīta partnerība izaugsmei jaunā pasaulē”. Konklāva laikā norisināsies paneļdiskusijas dažādos ar nākotnes tehnoloģijām un inovācijām saistītos jautājumos, kā digitālā infrastruktūra un 5G, mākslīgais intelekts, datu aizsardzība un kiberdrošība, ražošanas un darba spēka nākotne, kā arī videi draudzīgās tehnoloģijas. Latviju paneļdiskusijās pārstāvēs tādi uzņēmējdarbības un zinātnes vides pārstāvji, kā LMT, SAF Tehnika, Accenture, 5G Tehritorija organizatori, Latvijas Kosmosa industriju asociācija, RTU Telekomunikāciju institūts, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, kā arī exNovo.

Pasākums sastāvēs no trim daļām – paneļdiskusijām, divpusēju kontaktu veidošanas (b-to-b), un uzņēmumu ekspozīcijām.

Piedalīties aicināts katrs interesents, reģistrējoties vietnē: https://www.ciihive.in/SignUp.aspx?EventId=INBC.

Konklāvu organizē Indijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Indijas Industriju konfederāciju (CII), kas ir viena no vadošām industrijas apvienībām Indijā. Konklāva atklāšanā piedalīsies Latvijas, Indijas, Dānijas, Igaunijas ārlietu ministri, kā arī Somijas tirdzniecības ministrs un Islandes industriju un inovāciju ministrs. Konklāva mērķis ir veicināt esošo un apzināt jaunas Indijas-NB8 sadarbības iespējas nākotnes tehnoloģiju un inovāciju jautājumos, kā arī dalīties viedizācijas pieredzē, nolūkā veidot jaunas zināšanu un industrijas partnerības, kopīgi virzoties uz digitālu un zaļu nākotni.

Tālāku jautājumu gadījumā iespējams kontaktēties ar Latvijas vēstniecības Indijā 2.sekretāri Eviju Rimšāni (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).