Krišjānis Kariņš: Eiropas Savienībai un Indijai ir svarīgi veidot ciešāku ekonomisko sadarbību

21.02.2024. 12:10

2024. gada 20. februārī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, uzsākot darba vizīti Ņūdeli, Indijā, piedalījās Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva (India and Europe Business Sustainability Conclave) atklāšanas sesijā "Indija un Eiropa: partneri izaugsmē un ilgtspējā".

Uzrunājot klātesošos, ministrs uzsvēra, ka pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos Eiropas Savienībai (ES) un Indijai ir nepieciešama ciešāka sadarbība ekonomikā.

"Apzinoties, ka ģeopolitiskā situācija kļūst aizvien sarežģītāka, demokrātijām, līdzīgi domājošām valstīm visā pasaulē ir jāsadarbojas, lai nosargātu starptautiskās tiesības, kas balstītas ANO Hartā. Eiropas Savienībai un Indijai ir jāsadarbojas ciešāk ekonomikas jomā – no tā ieguvējas būs abas puses," uzsvēra K. Kariņš.

Foruma atklāšanā klātesošos uzrunāja arī Igunijas ārlietu ministrs Margus Cahkna (Margus Tsahkna) un Grieķijas ārlietu ministrs Giorgos Gerapetritis (Giorgos Gerapetritis), kā arī Indijas ārlietu ministrs Subrahmanjams Džaišankars (Subrahmanyam Jaishankar).

Vizītes pirmajā dienā ārlietu ministrs tikās arī ar ES delegācijas Indijā vadītāju Ervē Delfēnu (Hervé Delphin) un pārrunāja aktualitātes ES un Indijas attiecībās.