Ārlietu ministrs aicina Indijas uzņēmējus attīstīt sadarbību ar Latviju

22.02.2024. 12:11

2024. gada 21. februārī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, uzstājoties Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva īpašajā plenārsēdē ministriem, aicināja Indijas uzņēmējus attīstīt sadarbību ar Latviju, īpaši digitālajās tehnoloģijās, inovācijās un kosmosa nozarē.

Ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas atvērto uzņēmējdarbības vidi un orientēšanos uz inovācijām.

"Latvija, kura atguva neatkarību pirms vairāk nekā 30 gadiem, ir daļa no Eiropas Savienības vienotā tirgus. Uzņēmējdarbības vide ir vērsta uz inovāciju ieviešanu un attīstīšanu dažādās jomās. Mēs esam atvērti un ieinteresēti attīstīt attiecības ar Indiju, tādēļ aicinu Indijas uzņēmējus attīstīt kontaktus ar Latviju," pauda K. Kariņš.

Darba vizītes otrajā dienā ārlietu ministrs piedalījās Konrāda Adenauera fonda un Indijas domnīcas Observer Research Foundation rīkotajā diskusijā par nākotnes drošības izaicinājumiem. Tajā K. Kariņš uzsvēra, ka gan Eiropas Savienība, gan Indija ir ieinteresētas starptautisko tiesību saglabāšanā, kas paver iespējas un vajadzību pēc ciešākas sadarbības.

Darba vizītes otrās dienas noslēgumā ārlietu ministrs piedalījās starptautiskās konferences Raisina Dialogue atklāšanā. Tās laikā K. Kariņš kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu ārlietu ministriem tikās ar Indijas premjerministru Narendru Modi (Narendra Modi).