Īrijā notiek Latvijas un Īrijas Biznesa forums

05.10.2021. 18:16

2021.gada 4.oktobrī Latvijas vēstniecībā Īrijā notika Latvijas un Īrijas Biznesa forums, kas tika organizēts sadarbībā ar LatWest un Īrijas Latvijas Tirdzniecības kameru. Īpašs paldies Kameras valdes priekšsēdētājai Ilzei Krēsliņai.

Forumā kopumā piedarījās vairāk nekā 30 uzņēmēji. Latviju pārstāvēja  Kaspars Tiesnesis no Rīgas Brīvostas, Helēna Endriksone no Latvijas Būvinženieru savienības, Miks Valdens no Hansa Timber Trade Ltd, Atis Punkstiņš no ERTE Grupa,  Irēna Kokina, Jānis Kudiņš un Liene Leikuma-Rimicāne no Daugavpils Universitātes un Gunta Dimiņa un Dace Šēna no Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.

Atklājot Forumu, Latvijas vēstnieks Jānis Sīlis pateicās visiem klātesošajiem par izrādīto interesi sadarbībai ar Latviju un aicināja izmantot šo Forumu Latvijas un Īrijas tirdzniecības sakaru stiprināšanai. Sirsnīgus vārdus Latvijai veltīja arī bijusī senatore Marie Louise O’Donnell, kura ir tikko atgriezusies no 10 dienu ilga Latvijas apmeklējuma un kura aicināja īru pārstāvjus nopietni apsvērt sadarbības iespējas ar Latviju dažādās jomās.

Ar prezentāciju par Īrijas ekonomiku un sadarbības iespējām ar Latviju uzstājās Neil Kerrigan, Head - Industry Led Research & External Collaboration, no Entreprise Ireland un par Dublinas ostas attīstības plāniem stāstīja Cormac Kennedy, Head of Properties, un Capt. Michael McKenna, Harbour Master.  

Tom Parlon, Director General, no Construction Industry Federation,  informēja par aktualitātēm Īrijas būvniecības sektorā un Peadar Casey, Enterprise Development Manager, no Institute of Technology Carlow prezentēja projektu Living Hub, kas izstrādāts ar mērķi savienot starptautisko tirdzniecību ar inovācijas projektiem.

Paralēli norisinājās arī seminārs veltīts sadarbībai izglītības jomā, kurā Daugavpils Universitātes un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma pārstāvji tikās ar Ian McKenna, Principal Officer, no International Cooperation Unit, Department of Further and Higher Education, Research, Innovation and Science; Charis Hughes, Communications Manager no Léargas un Peadar Casey, Enterprise Development Manager, no Institute of Technology Carlow un Latvijas diasporas pārstāvi Armandu Vaikuli. Semināra laikā tika apspriesta abu valstu pieredze augstākās un profesionālās izglītības jomā un izteikta pārliecība par nepieciešamību aktivizēt Latvijas un Īrijas sadarbību Erasmus+ programmas ietvaros.

5.oktobrī Latvijas delegācija turpināja darbu Dublinā un tai  bija iespēja apmeklēt Dublinas ostu, Dublinas Tehnoloģisko Universitāti (TU Dublin), Dún Laoghaire Further Education Institute un Plunket College of Further Education.