Par godu Ukrainai Dublinā izskan konkurss-koncerts “Kas var mani aizdziedāti”

11.05.2022. 17:19

2022.gada 7.maijā Dublinā norisinājās "Labo cilvēku kluba” ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas atbalstu organizētais konkurss-koncerts “Kas var mani aizdziedāti”. Koncerta sākumā pasākuma vadītājs Ingmārs Čaklais aicināja ar klusuma brīdi pieminēt kritušos Ukrainas aizstāvjus.

Atklājot pasākumu, Latvijas vēstniecības Īrijā padomniece Edīte Medne nodeva sveicienus no pārējās vēstniecības komandas un vēstnieka Jāņa Sīļa, kuri tikko īru Svētā Patrika kalna virsotnē par godu 4.maijam bija uznesuši  Latvijas un arī Ukrainas karogu, pateicībā par ukraiņu varonību un cerībā, ka arī mums latviešiem nekad vairs nebūs jādzied svešas dziesmas.

E.Medne izteica lielu pateicību “Labo cilvēku kluba” vadītājai Ilzei Ceičai par šī pasākuma organizēšanu  un pasniedza Vēstnieka Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu latviskās identitātes stiprināšanā.

Pasākumā piedalījās mūziķi no Īrijas, Apvienotās Karalistes, Birmingemas, un Latvijas - Skārleta Feierabenda un Noel Lyons, Artis Ābele, Ance Kazāka, Elīza Čaklā un īpaši gaidītais mūziķis no mājām, no Latvijas, Juris Kaukulis, izpildot arī dziesmu ukraiņu valodā.

Šoreiz pasākuma dalībnieki vienojās, ka nebūs konkursa uzvarētājs – uzvara tika piešķirta varonīgajai Ukrainas tautai.

Foto: Latvijas vēstniecība Īrijā