2023.gadā vēstniecībā saņemts rekordliels skaits pasu un eID karšu pieteikumu

08.02.2024. 18:49

Arī pagājušajā gadā lielāko vēstniecības Konsulārās nodaļas darba apjomu veidoja personu apliecinošu dokumentu noformēšana – kopā pieņemti un apstrādāti 4 396 pasu un 3897 eID karšu pieteikumi, kas ir par 1520 un 1343 pieteikumiem vairāk nekā 2022. gadā. Jāatzīmē, ka vairāk nekā puse, gandrīz 70%, pieteikumi pieņemti tieši pirmajā pusgadā.

Līdztekus personu apliecinošu dokumentu noformēšanai, vēstniecība turpināja sniegt arī pārējos pakalpojumus – veiktas 314 notariālās darbības, izsniegtas 196 dažāda veida izziņas un 124 civilstāvokļu aktu reģistrācijas dokumenti, aktualizētas 2993 dzīvesvietas Īrijā, kā arī sniegta konsulārā palīdzība 15 Latvijas pilsoņiem, kuri bija nokļuvuši ārkārtas situācijā un izsniegtas 38 atgriešanās apliecības.

Kopš šī gada sākuma vēstniecībā atkal sāk strauji pieaugt pieprasījums tieši pēc personu apliecinošu dokumentu noformēšanas. Īrijā dzīvo vairāk nekā 20 000 Latvijas valstspiederīgo un vēstniecībai nav iespējas nodrošināt tūlītēju pakalpojumu sniegšanu. Aicinām tautiešus būt saprotošiem un laikus plānot savu dokumentu maiņu.

Atgādinām, ka jau vairākus gadus apmeklētāju pieņemšana uz visiem konsulārajiem pakalpojumiem, tai skaitā uz pasēm un eID kartēm vēstniecībā, tiek organizēta tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Šī informācija ir pieejama gan vēstniecības tīmekļvietnē, gan par to regulāri atgādinām sociālajos tīklos un e-pasta vēstulēs.

Pierakstīties uz pasēm un eID kartēm var tikai caur pierakstu sistēmu: Pārstāvniecību pierakstu pārvaldības sistēma (mfa.gov.lv). Pieraksts tiek atvērts pakāpeniski – katru trešdienu pulksten 9:00 pa vienai nedēļai sešas nedēļas uz priekšu.

Papildus, atkārtoti lūdzam to valstspiederīgos, kuri neplāno ierasties uz savu pierakstu pases/ eID kartes noformēšanai, laikus to atteikt sistēmā vai sazinoties ar vēstniecības Konsulāro nodaļu. Joprojām katru nedēļu vismaz 8 līdz 10 personas neierodas uz saviem pierakstu laikiem, iepriekš par to nebrīdinot.