Latvijas uzņēmēju vizīte Kazahstānā 2023.gada 11.-14.septembrī

14.09.2023. 10:13
Latvijas uzņēmēju vizīte Kazahstānā 2023.gada 11.-14.septembrī

14.septembrī Latvijas vēstniece Kazahstānā Irina Mangule par godu Latvijas uzņēmēju delegācijas vizītei Astanā rīkoja pieņemšanu vēstniecībā.

Šī gada 11.-14.septembrī Kazahstānā, Astanā uzturējās Latvijas uzņēmēju delegācija (tika pārstāvētas sekojošas nozares: kravu pārvadājumi, naftas produktu pārstrāde, ostu pakalpojumi, farmācijas ražošana un izplatīšana, auto un rezervju daļu tirdzniecība, telekomunikāciju nozare). Vizītes laikā uzņēmējiem notika virkne tikšanās, t.sk., ar parlamenta Ekonomisko reformu un reģionālās attīstības komitejas pārstāvjiem, Kazahstānas nacionālās kompānijas KazakhInvest vadību, kompānijas KazAzot vadību, kā arī citas divpusējās tikšanās ar kazahu uzņēmējiem. Notika arī biznesa forums, kurā piedalījās dažādas Kazahstānas uzņēmumu asociācijas, t.sk., KazEnergy, KazLogistics, Qazindustry, kā arī kalnrūpniecības un metalurģiskās rūpniecības asociācijas pārstāvji.

Kazahstāna ir nozīmīgs Latvijas ekonomiskais sadarbības partneris Centrālāzijas reģionā. Šī gada janvārī – jūlijā eksports no Latvijas uz Kazahstānu pārsniedz 50 milj. EUR. Īpaši svarīga ir sadarbība transporta un tranzīta jomā. Perspektīvākās sadarbības jomas  ir – tirdzniecība un investīcijas, pārtikas rūpniecība, vides aizsardzība, tīrās tehnoloģijas, izglītība un zinātne, tūrisms.

Vēstniecību apmeklēja sekojošu uzņēmumu pārstāvji: Stena Line Latvia, Stena Line Ports Ventspils, SIA VK Tranzīts, SIA Electrify, PRX Pharma Logistics and Distribution, Latvijas Stividorkompāniju Asociācija, AS Riga Port, SIA Vega Stividors, SIA Senson Auto, SIA Novus Balticum, Rīgas Brīvosta, SIA Telenet.