Latvijas vēstnieks Baltkrievijā noliek ziedus Otrā pasaules kara upuru piemiņai

08.05.2021. 16:23

2021.gada 8.maijā

Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Einars Semanis, atzīmējot Nacisma sagrāves un Otrā pasaule kara upuru piemiņas dienu, nolika ziedus Otrā pasaules kara upuru memoriālajā kompleksā “Hatiņa”, kur 1943. gada pavasarī nacisti iznīcināja Hatiņas ciematu ar visiem tā iedzīvotājiem, kā arī memoriālajā atceres vietā “Jama”, godinot Holokaustā Baltkrievijā bojā gājušos.  

Abi šie memoriāli ir Baltkrievijas tautas sēru simboli, kuri ikvienu aicina atcerēties un pieminēt traģiskos 20.gadsimta notikumus, domāt un rīkoties tā, lai nekas tamlīdzīgs cilvēces vēsturē nekad vairs neatkārtotos.

Otrā pasaules kara atstātais mantojums joprojām ieņem nozīmīgu vietu arī visas Eiropas, tajā skaitā Latvijas, kolektīvajā atmiņā un identitātē. Arī Latvija vēl šobrīd izjūt un atceras Otrā pasaules kara un tam sekojošās pusgadsimtu ilgās okupācijas nestos fiziskos, materiālos un garīgos zaudējumus.

 Kaut arī Latvijā šis datums pirms vairāk kā 70 gadiem nenesa atbrīvošanu no padomju okupācijas, šajā dienā mēs vienmēr esam kopā ar visiem, kas atzīmē II Pasaules kara beigas un noliecam galvas, pieminot šajā karā bojā gājušos.