Latvijas vēstnieks Indijā A.Bērtulis un RTU pārstāvji apmeklē Tamil Nadu štatu, atklājot RTU Informācijas un studiju centru Čenajā

14.10.2019. 15:02

Latvijas vēstnieks Indijā Artis Bērtulis apmeklēja Dienvidindijas štata Tamil Nadu galvaspilsētu Čenaju. Vizīte notika sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pārstāvjiem – Prof. Igoru Tipānu, RTU Rektora vietnieku starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā, un Zani Purlauru, RTU Starptautiskās sadarbības un ārzemju studentu departamenta direktora vietnieci, kuri arī apmeklēja Čenaju, kā arī sadarbībā ar Latvijas goda konsulu Čenajā Narajanasvami Ramačandranu (Narayanaswamy Ramachandran).

Vizītes laikā vēstnieks A.Bērtulis un RTU pārstāvji Prof. I.Tipāns un Z.Purlaura tikās ar štata galveno sekretāru K.Šanmugamu (K. Shanmugam), kā arī ar vairākiem štata īpašajiem sekretāriem – augstākās izglītības, IKT un industriju jautājumos, pārrunājot sadarbības iespējas augstākajā izglītībā un zinātnē, kā arī IKT nozarē.

Tāpat vizītes laikā vēstnieks A.Bērtulis apmeklēja jaunatklāto RTU Informācijas un studiju centru Čenajā, kura mērķis ir stiprināt un veidot pastāvīgu saiti starp Indijas universitātēm un RTU, veicināt Latvijas akadēmisko atpazīstamību, un sniegt atbalstu potenciālo studentu no Indijas sagatavotības pilnveidē studijām RTU programmās angļu valodā.

 

Šī gada oktobrī Čenajā un Kolombo, Šrilankas galvaspilsētā, tika atklāti RTU Informācijas un studiju centri. Studējošo kā arī studētgribētāju skaitam RTU no Indijas un Šrilankas pieaugot, RTU vēlas nodrošināt pastāvīgu klātbūtni reģionā, sniedzot praktisku atbalstu potenciālo studentu sagatavotības līmeņa atbilstībā, kā arī izvērst sadarbību starp RTU un vadošajām Indijas un Šrilankas augstskolām gan akadēmiskajā, gan zinātniskajā jomā.

 

Izvērstāka informācija par RTU Informācijas un studiju centriem Čenajā un Kolombo RTU mājas lapā:

https://www.rtu.lv/lv/universitate/masu-medijiem/zinas/atvert/srilanka-un-indija-atklati-rtu-informacijas-un-studiju-centri