Latvijas konsulāts Vitebskā uzņem viesus no Latvijas Koledžu asociācijas

06.12.2019. 11:39

2019. gada 5. decembrī Latvijas konsulātā Vitebskā viesojās Latvijas Koledžu asociācijas valdes priekšēdētājs, PIKC Rīgas Tehniskā koledža direktors Jānis Rozenblats un asociācijas biedru vadība. Sirsnīgās tikšanās laikā ar konsulāta darbiniekiem asociācijas pārstāvji informēja par savas vizītes Vitebskā gaitu un interesējās, vai noslēgšanas procesā esošā Nolīguma par vīzu atvieglinātu izsniegšanu kontekstā būs kādi papildu atvieglojumi koledžu audzēkņiem vīzu saņemšanā.

Latvijas Koledžu asociācijas delegācija vairāku dienu garumā tikās ar Vitebskas un Vitebskas apgabala administrācijas un izglītības jomas pārstāvjiem, lai vienotos par turpmāku sadarbību abu valstu koledžu starpā, mācībspēku un audzēkņu vizītēm pieredzes apmaiņas nolūkos un sadarbības līgumu noslēgšanu. Latvijas delegācija viesojās Vitebskas, Oršas, Gorodok un citās koledžās, lai iepazītos ar mācību procesu klātienē un bija patīkami pārsteigti par koledžu augsto līmeni gan mācību programmu, gan tehniskā aprīkojuma ziņā.

Latvijas Koledžu asociācijas delegācijas vizītes Vitebskas apgabalā sastāvā bija PICK Rīgas Tehniskās koledžas, Rīgas Valsts tehnikuma, LU P. Stradiņa medicīnas koledžas, DU Daugavpils Medicīnas koledžas, Juridiskās koledžas, LU Rīgas Medicīnas koledžas, Malnavas Koledžas, RTU Olainas Tehnoloģiju koledžas, Valsts robežsardzes koledžas, Starptautiskās kosmetoloģijas koledžas, LU Rīgas 1. medicīnas koledžas, RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas, Biznesa vadības koledžas, Vadības koledžas un BA Uzņēmējdarbības koledžas pārstāvji.