Latvijas mākslinieces piedalās starptautiskā projektā “Pietiek” Vitebskā

23.12.2019. 10:12

2019. gada 20. decembrī Vitebskā Marka Šagāla mākslas centrā tika atklāts starptautiskais projekts “Pietiek”, kurā ar saviem darbiem piedalās arī desmit Latvijas mākslinieces.

Projektā piedalās mākslinieces no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Vācijas un Čehijas. Izstādes koncepts sevī ietver mākslinieču – sieviešu dalību, atspoguļojot mūsdienu sievietes pasaules ainas redzējumu un sievietes vietu mākslā un dzīvē. Projekts uzdod jautājumu, ko katrai no māksliniecēm nozīmē “pietiek” dzīvē?

Projektā no Latvijas pārstāvēti Andras Ivdras, Sandras Krastiņas, Ditas Lūses, Irēnas Lūses, Elgas Grīnvaldes, Jūlijas Jeresjko, Līgas Jukšas, Olgas Šilovas, Ingas Jurovas un Ritas Prančas darbi. Daļai projekta dalībnieču no Latvijas ir bijusi jau ilgstoša sadarbība ar Vitebsku un Marka Šagāla mākslas centru, vienlaikus Vitebskas publikai ir iespēja iepazīties arī ar tādām Latvijas māksliniecēm un viņu darbiem, kuras baltkrievu publikai līdz šim vēl nebija zināmas.

Konsulāta vadītāja S.Paura atklāšanas pasākumā apsveica mākslinieces, kuratori Viktoriju Krupskaju un muzeju ar šādu starptautisku projektu un atzīmēja, ka tā ir unikāla iespēja skatītājiem redzēt vienuviet tik daudz mākslas darbus dažādos stilos par tēmu, ko katrai māksliniecei nozīmē “pietiek”.

Projekts tapis sadarbojoties Marka Šagāla mākslas centram Vitebskā, Sabiedriskās apvienības “Baltkrievijas Mākslinieku Savienība” Vitebskas apgabala organizācijai, Kultūras centra Grata JJ mākslas galerijai Museum LV. Projektu atbalsta Latvijas konsulāts Vitebskā.