Polockā atklāta Osvalda Zvejsalnieka personālizstāde

13.01.2020. 12:13

2020. gada 10. janvārī Polockas Mākslas galerijā tika atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas profesora un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktora Osvalda Zvejsalnieka personālizstāde.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja aplūkot vairāk kā trīsdesmit mākslinieka gleznas, no kurām daudzas veltītas Latgales pilsētu ainavām un objektiem. Izstādes atklāšanā viesiem arī bija iespēja satikties ar mākslinieku un iesaistīsies sarunās. Mākslinieks atzīmēja, ka izstādīt savus darbus tieši Polockā ir vēlējies jau sen, un tas tagad ir piepildījies.

Konsulāta vadītāja Sintija Paura atklāšanas pasākumā uzsvēra ciešo latviešu un baltkrievu mākslinieku un muzeju sadarbību, pateicoties kurai, skatītājiem regulāri ir iespēja redzēt kaimiņvalsts mākslinieku darbus, un novēlēja māksliniekiem radošo lidojumu, lai spētu arī turpmāk priecēt publiku gan Latvijā, gan Baltkrievijā.

Osvalds Zvejsalnieks beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju, kopš 1976. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Kopš 1970. gada strādā Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā un šobrīd – Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors. Osvalds Zvejsalnieks izstādēs piedalās kopš 1971. gada, regulāri piedalās plenēros un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Izstādi organizē Polockas Mākslas galerija sadarbībā ar Latvijas konsulātu Vitebskā, un tā būs atvērta līdz 9. februārim.