Oršā atklāta Osvalda Zvejsalnieka personālizstāde

13.02.2020. 10:45

2020. gada 12. februārī Oršas Mākslas galerijā tika atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas profesora un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktora Osvalda Zvejsalnieka personālizstāde “TERRA VITAE”.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja aplūkot vairāk kā trīsdesmit mākslinieka gleznas, no kurām daudzas veltītas Latgales pilsētu ainavām un objektiem. Savā uzrunā Osvalds Zvejsalnieks uzsvēra, ka daba Latvijā un Baltkrievijā ir ļoti līdzīga, tāpēc šī izstāde atspoguļo mīlestību pret dzimto zemi un nav jāmeklē atšķirības, bet tieši otrādi - kopīgās iezīmes.

Konsulāta vadītāja Sintija Paura atklāšanas pasākumā atzīmēja, ka priecājas turpināt tradīciju arī Oršas rajona iedzīvotājus priecēt un iepazīstināt ar Latvijas mākslinieku darbiem, kas viennozīmīgi veicina Latvijas un Baltkrievijas kultūras saišu stiprināšanu. O. Zvejsalnieka izstāde “TERRA VITAE” šī gada janvārī jau bija apskatāma Polockā.

Izstādes atklāšanā piedalījās un apsveikuma vārdus māksliniekam teica arī Oršas rajona izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks Viktors Koločevs, Oršas vēstures un kultūras muzeju kompleksa direktore Jūlija Komarova, kā arī O. Zvejsalnieka draugi - baltkrievu mākslinieki. Uz izstādes atklāšanu kopā ar mākslinieku bija ieradusies arī delegācija no mākslinieka dzimtās pilsētas Rēzeknes. 

Izstādi organizē Oršas Mākslas galerija sadarbībā ar Latvijas konsulātu Vitebskā, un tā būs atvērta līdz 29. februārim.