Latvijas vēstniece Igaunijā Kristīne Našeniece tikusies ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu

06.09.2022. 16:44
Latvijas vēstniece Igaunijā Kristīne Našeniece tikusies ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu

2022. gada 6.septembrī, Latvijas vēstniece Igaunijā Kristīne Našeniece tikās ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu. Sarunā  vēstniece pauda redzējumu par Latvijas un Igaunijas attiecību nākotni, uzsverot dažādu tikšanās formātu un to regularitātes nozīmi. Piemēram, būtu svarīgi turpināt 2018. gadā aizsākto tradīciju rīkot kopīgas Igaunijas un Latvijas valdību sēdes. Vēstniece akcentēja 9. septembrī, abu valstu ārlietu ministru tikšanās ietvaros paredzēto plašākas sabiedrības iepazīstināšanu ar jauno Latvijas un Igaunijas “Nākotnes ziņojumu”. Ziņojums ir labs pamats Latvijas un Igaunijas attiecību attīstīšanai.

Sarunā ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu vēstniece pieskārās latviešu un lībiešu valodas studiju nozīmei Tartu Universitātē un pauda cerību, ka Igaunijas valdība radīs nepieciešamo finansējumu, lai varētu ieviest tiešo vilcienu satiksmi starp Rīgu un Tartu, kas 2024. gadā būs ne tikai Eiropas Kultūras galvaspilsēta, bet kur studē desmitiem jauniešu no Latvijas.

Igaunijas valdības vadītāja  uzteica abu valstu ļoti labās un draudzīgās attiecības, kopīgo pieeju enerģijas piegāžu drošības jautājumos, kā arī abu valstu ieviestos mehānismus iedzīvotāju atbalstam energoresursu cenu pieauguma apstākļos.

Foto: Jürgen Randma