Latvijas vēstniece Igaunijā Kristīne Našeniece tikās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Jiri Ratasu (Jüri Ratas)

13.09.2022. 16:06
 Latvijas vēstniece Igaunijā Kristīne Našeniece tikās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Jiri Ratasu (Jüri Ratas)

2022. gada 13.septembrī, Latvijas vēstniece Igaunijā Kristīne Našeniece tikās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Jiri Ratasu (Jüri Ratas).

Vēstniece pateicās Rīgikogu priekšsēdētājam par līdzšinējo stingro atbalstu Igaunijas un Latvijas sadarbībai un informēja par pagājušajā nedēļā klajā laisto Latvijas un Igaunijas Nākotnes sadarbības ziņojumu. Pirmā kopīgā Igaunijas un Latvijas valdību sēde notika 2018. gadā. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Igaunijas ārlietu ministrs Urmas Reinsalu 9. septembra diskusijā Valgā par Nākotnes ziņojumu pauda nepieciešamību turpināt šo tradīciju. 

Vēstnieces sarunā ar Jiri Ratasu tika skarti Igaunijas iekšpolitikas jautājumi, t.sk. šobrīd visās valstīs valdošā, Krievijas kara Ukrainā izraisītā enerģijas cenu krīze. Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs pauda apņēmību turpināt sniegt atbalstu Ukrainai. Augstās inflācijas apstākļos abas valstis ir izstrādājušas atbalsta mehānismus, lai palīdzētu iedzīvotājiem segt rēķinus.

Novēlot vēstniecei veiksmīgu kadences laiku Tallinā, Jiri Ratass apliecināja apņemšanos uzturēt ciešu saikni ar Latviju un saviem Saeimas kolēģiem. 

Foto: Erik Peinar