Tūrisma seminārs Latvijas vēstniecībā Igaunijā

14.04.2023. 16:10

13. aprīlī Latvijas vēstniecība Igaunijā kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru rīkoja semināru tūrisma profesionāļiem par tūrisma iespējām Latvijas reģionos.

Atklājot semināru, vēstniece Kristīne Našeniece ar gandarījumu uzsvēra, ka Latvija ir otrs populārākais galamērķis Igaunijas tūristiem, tāpat arī Igaunija ir otrā iecienītākā izvēle latviešiem. Tā kā vienmēr ir vieta izaugsmei, t.sk. mūsu divpusējās attiecībās, vēstniece aicināja tikties uz to, lai tūrisma apmaiņā mēs viens otram būtu pirmajā vietā.

Šoreiz mērķis bija iepazīstināt Igaunijas ceļotājus ar interesantākajām apskates vietām reģionos, kultūras pasākumiem un festivāliem, uzsverot arī Latvijas gastronomiskās tradīcijas. Seminārā par tūrisma iespējām stāstīja Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales, kā arī Gaujas Nacionālā parka un Jūrmalas tūrisma asociācijas.

Par saviem jaunākajiem maršrutiem no Tallinas, Rīgas un Viļņas vēstīja arī AirBaltic pārstāve Igaunijā.

Semināra klausītāju rindās bija Igaunijas tūrisma aģentūru darbinieki, Igaunijas tūrisma asociācijas vadība, kā arī valsts Tūrisma aģentūras pārstāvji.

Pēc prezentācijām sekoja tiešo kontaktu veidošana neformālā atmosfērā. Sarunās semināra dalībnieki atzina, ka uzzinājuši daudz jauna un pat pārsteidzoša, kā arī ieguvuši plašus kontaktus. Tas viņiem ļaus plānot jaunus ceļojumus šī gada tūrisma sezonai. Igauņu tūristi ir laipni gaidīti Latvijā!