Tūrisma seminārs Latvijas vēstniecībā Igaunijā

28.03.2024. 15:29

27. martā Latvijas vēstniecībā Igaunijā pulcējās Igaunijas tūrisma profesionāļi, lai uzzinātu jaunumus, ko Latvijas reģioni piedāvā saviem viesiem.

Semināru Latvijas vēstniecība rīkoja kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Uzrunājot semināra dalībniekus, vēstniece Kristīne Našeniece atzina, ka interese vienam par otru Latvijas un Igaunijas starpā ir augsta, joprojām igauņu tūristi ir 2. vietā Latvijā, bet latvieši – otrie Igaunijā. Tūristus iepriecinās šoruden plānotā Tartu – Rīgas tiešās vilciena līnijas atvēršana, kā arī ziņa, ka līdz 2025. gadā tiks salabots Salacgrīvas tilts. Vēstniece aicināja igauņus ceļot ne vien uz labi pazīstamo Vidzemi, bet doties tālāk - uz Kurzemi un Latgali. Viņa atgādināja, ka pagājušā gadā Kuldīgas vecpilsēta ir iekļauta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Visiem zināms, ka latviešiem patīk gardi paēst un pacienāt arī savus viesus. Pavisam nesen Latvijas kulinārā māksla ieguvusi starptautisku atzinību un virkne restorāni iekļauti Michelin ieteikumu sarakstā.

Seminārā piedalījās Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales, kā arī Gaujas Nacionālā parka, Pierīgas reģiona, Rīgas, Daugavpils un Jūrmalas tūrisma asociācijas, kas pastāstīja gan par interesantākajām apskates vietām reģionos, gan kultūras pasākumiem un festivāliem, gan gastronomijas tradīcijām.

Jau tradicionāli par saviem jaunākajiem maršrutiem no Tallinas, Rīgas un Viļņas, kā arī īpašajiem piedāvājumiem tūristu grupām vēstīja arī AirBaltic pārstāve Igaunijā.

Klausītāju rindās bija gan Igaunijas tūrisma aģentūru darbinieki, gan Igaunijas tūrisma asociācijas vadība, gan arī mediju pārstāvji.

Semināra noslēgumā igauņu tūrisma profesionāļi varēja baudīt Brantu muižas saimnieces Ilzes Briedes gatavotos gardumus, kas tapuši ievērojot latviešu tradīcijas un izmantojot tīrā vidē audzētus produktus. Baudot Smiltenes puses labumus, semināra dalībniekiem bija iespēja veidot tiešos kontaktus ar Latvijas tūrisma asociāciju pārstāvjiem.

Nu jau par tradīciju kļuvušais seminārs ir gaidīts notikums Igaunijas tūrisma darbinieku vidū, uzņemtie kontakti tiek likti lietā un Latvijas tūrisma asociācijām priekšā daudz darba, lai sagatavotos igauņu uzņemšanai. Tere tulemast Lätti, kallid eestlased!