Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā tiek akreditēts par vēstnieku Pasaules Tirdzniecības Organizācijā

16.11.2021. 12:08

20211115 Latvia.4

2021. gada 15. novembrī Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā Bahtijors Hasans iesniedza akreditācijas vēstuli Pasaules Tirdzniecības Organizācijas (PTO) ģenerāldirektorei Dr. Okondžo-Ivealai Ngozi (Dr Ngozi Okonjo-Iweala). Sarunā vēstnieks pārrunāja aktualitātes, gatavojoties Pasaules Tirdzniecības Organizācijas Ministru 12. konferencei, kas sāksies 30. novembrī Ženēvā, Šveicē.

B. Hasans apliecināja Latvijas atbalstu daudzpusējai tirdzniecības sistēmai ar PTO tās centrā. Vēstnieks uzsvēra Latvijas īpašās intereses jautājumā par degvielas atbrīvošanu no nodokļiem zivsaimniecībā, kā arī nepieciešamību izveidot īpašu darba grupu PTO nākotnei. Vēstnieks uzsvēra Latvijas gatavību atbalstīt PTO paplašināšanos, īpaši domājot par Uzbekistānas pievienošanos.

Informācijai

Pasaules Tirdzniecības Organizācija ir starptautiska organizācija un dalībvalstu daudzpusējo sarunu forums par globālās tirdzniecības noteikumiem, to administrēšanu un piemērošanu. PTO ir vienīgā starptautiskā organizācija, kas veido un uztur tās dalībvalstīm saistošus tirdzniecības noteikumus, uzrauga to ievērošanu, kā arī palīdz dalībvalstīm risināt tirdzniecības strīdus. PTO pašlaik ir 164 dalībvalstis. Latvija ir PTO dalībvalsts kopš 1999. gada 10. februāra.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO Ženēvā
Adrese: 137 Rue de Lausanne, C.P. 193, 1211 Ženēva 20, Šveice
Tālrunis: +41 22 738 51 11
Fakss: +41 22 738 51 71
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: https://www.mfa.gov.lv/geneva

Seko līdzi pārstāvniecībai ANO Ženēvā: twtr

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā