Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā tiekas ar ANO Tirdzniecības un attīstības konferences ģenerālsekretāri

08.04.2022. 17:28

IMG 20220408 WA0004

Šī gada 8. aprīlī Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā Bahtijors Hasans tikās ar ANO Tirdzniecības un attīstības konferences (UNCTAD) ģenerālsekretāri Rebeca Grynspan. Vēstnieks pauda atbalstu attīstības valstu centieniem integrēties pasaules ekonomiskajā sistēmā, kas ir primārais UNCTAD uzdevums, kā arī pārrunāja aktualitātes, gatavojoties  pārvēlēšanām ANO Zinātnes un tehnoloģiju komisijā, kur Latvija ieņem viceprezidenta amatu.

Vēstnieks uzsvēra tādas īpašās Latvijas intereses kā jauno tehnoloģiju pienesums ilgtspējīgai attīstībai un digitālo plaisu mazināšana, ieskaitot e-komercijas veicināšanu visā pasaulē.

Uzziņai:

UNCTAD ir dibināta 1964. gadā, tā ir atbildīga par ekonomiskās attīstības un ilgtspējīgas attīstības veicināšanu ar fokusu uz tirdzniecības, finanšu, investīciju un tehnoloģiju jautājumiem. UNCTAD darbojas kā forums starpvaldību diskusijām par ekonomiskās attīstības jautājumiem; veic pētījumus, politikas analīzi un datu apkopošanu; sniedz būtisku tehnisko palīdzību, galvenokārt, jaunattīstības valstīm, vismazāk attīstītājām valstīm, un mazākā apjomā arī pārejas ekonomikas valstīm.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO Ženēvā
Adrese: 137 Rue de Lausanne, C.P. 193, 1211 Ženēva 20, Šveice
Tālrunis: +41 22 738 51 11
Fakss: +41 22 738 51 71
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: https://www.mfa.gov.lv/geneva

Seko līdzi pārstāvniecībai ANO Ženēvā: twtr

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā