Latvija organizē paneļdiskusiju par mākslīgā intelekta radītajiem izaicinājumiem informācijas integritātei

05.07.2023. 09:34

Foto1

2023. gada 29. martā Nāciju pilī notika Pastāvīgās pārstāvniecības ANO Ženēvā organizēta paneļdiskusija “Informācijas integritātes aizsardzība mākslīgā intelekta laikmetā”.

Paneļdiskusija tika organizēta ANO Komisijas Zinātnes un tehnoloģiju attīstībai 26. sesijas ietvaros. Diskusijas mērķis bija meklēt iespējamos risinājumus tam, kā mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstības laikmetā, respektējot cilvēktiesības, nodrošināt informācijas integritāti un stāties pretī dezinformācijai, kas grauj starptautisko drošību. Eksperti uzsvēra, ka demokrātisku valstu pienākums ir aizsargāt demokrātiskās vērtības. Diskusijas dalībnieki aicināja investēt sabiedrības izglītībā un mediju pratībā, kā arī strādāt pie starptautiskām normām, kas mazina mākslīgā intelekta tehnoloģiju radītos riskus.

Par mākslīgā intelekta radītajām iespējām un izaicinājumiem informācijas telpas drošībai diskutēja starptautiski atzīti eksperti no dažādiem reģioniem. Organizāciju “Code for Africa” pārstāvēja izpilddirektors Džastins Ārensteins, Kanādas Ārlietu ministriju – Digitālās iekļaušanas laboratorijas direktora vietniece Ārina Žū, “Fundacion Multitudes” – izpilddirektore Paulina Ibarra, “Democracy Reporting International” – pētniecības koordinators Jans Nikola Beijers, bet ANO Augstā komisāra bēgļu jautājumos biroju – Tematiskās iesaistes, īpašo procedūru un tiesību uz attīstību direktore Pegija Hiksa.

Pasākumu atklāja Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā Bahtijors Hasans un to vadīja Ārlietu ministrijas īpašais pārstāvis digitālajos jautājumos Viktors Makarovs. Paneļdiskusiju apmeklēja gandrīz simts valdību un nevalstisko organizāciju pārstāvju.

ANO Komisijas Zinātnes un tehnoloģiju attīstībai mērķis ir veicināt sadarbību starp attīstītajām un attīstības valstīm, ar mērķi nodrošināt tehnoloģiju izmantošanu ANO Dienaskārtības 2030 ilgtspējīgas attīstības mērķus sasniegšanai.

Paneļdiskusijas video ieraksts pieejams šeit: https://www.youtube.com/watch?v=pHKBl2QtgLA&ab_channel=UNCTADMeetings

 


Preses kontaktiem:

Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO Ženēvā
Adrese: 137 Rue de Lausanne, C.P. 193, 1211 Ženēva 20, Šveice
Tālrunis: +41 22 738 51 11
Fakss: +41 22 738 51 71
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: https://www.mfa.gov.lv/geneva

Seko līdzi pārstāvniecībai ANO Ženēvā: twtr

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā