Latvijas vēstnieks Baltkrievijā piedalās pasākumā, kas veltīts Starptautiskajai dienai cīņai pret homofobiju, transfobiju un bifobiju

18.05.2021. 09:31

2021.gada 17.maijā

Ik gadu 17. maijā tiek atzīmēta starptautiskā diena cīņai ar homofobiju, transfobiju un bifobiju (IDAHOBIT). Šogad ES, Lielbritānijas, ASV un citas valstis un starptautiskās organizācijas pievienojās Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības aktīvistiem, atbalstot IDAHOBIT 2021 tēmas: “Kopā: pretoties, atbalstīt, sadziedēt!”

Minēto valstu Minskā akreditēto diplomātisko misiju vadītāji, tajā skaitā Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Einars Semanis, tiešsaistē tikās ar Baltkrievijas LGBTQI+ kopienas pārstāvjiem. Sanāksmes dalībnieki savā paziņojumā norāda: “Diemžēl Baltkrievijā, tāpat kā citur pasaulē, LGBTQI+ cilvēki joprojām saskaras ar diskrimināciju un vardarbību savas identitātes dēļ. Taču cilvēktiesības ir universālas un vienādi attiecas uz visiem cilvēkiem. Mēs strādāsim, lai arī turpmāk aizstāvētu LGBTQI+ cilvēku brīvības un tiesības, neatkarīgi no apstākļiem, kā arī sniegsim atbalstu Baltkrievijas LGBTQI+ kopienai”.