Prāmju satiksmes nozīmīgums Eiropas Ziemeļos

16.03.2022. 18:05
Prāmju satiksmes nozīmīgums Eiropas Ziemeļos

2022. gada 16. martā Latvijas vēstniece Ilze Rūse piedalījās Zviedrijas parlamentā rīkotajā seminārā par prāmju satiksmes nozīmīgumu. Vēstniece uzsvēra zaļo un inovatīvo tehnoloģiju nepieciešamību prāmju satiksmes nodrošināšanā. Vēstniece augsti novērtēja “Stena Line” darbību pēdējo 2 gadu laikā, kad pasaule piedzīvoja globālo Covid-19 pandēmiju. Uzņēmums  nodrošināja tautsaimniecībai un piegāžu ķēdēm tik būtisko prāmju kustību starp Ventspili un Nīneshamnu Zviedrijā, kā arī Liepāju un Trāvemundi Vācijā.

Seminārā par prāmju nozīmīgumu preču piegādē Zviedrijā un uzņēmuma attīstības plāniem uzstājās uzņēmuma “Stena Line” Galvenais komercpārstāvis Markuss Lindbums. “Stena Line” ir attīstījusi visplašāko prāmju satiksmes tīklu Eiropā. Zviedrijas Kuģu īpašnieku asociācijas (“Svenskt Sjöfart”) izpilddirektors Anderšs Hermansons uzsvēra prāmju kustības nozīmīgumu valstij. Abu uzņēmumu pārstāvji akcentēja vides aspektus prāmju satiksmes attīstībā, kas pieprasa mūsdienīgu infrastruktūras nodrošinājumu.

Semināru apmeklēja Zviedrijas parlamenta Satiksmes komisijā, Aizsardzības komisijā, Darba tirgus komisijā, kā arī Vides un zemkopības komisijas esošie deputāti. Semināru vadīja Satiksmes komisijas pārstāvji Anderšs Hansons un  Juhans Būsers.

Ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā, semināra dalībnieki pārrunāja drošības un aizsardzības politikas aktualitātes reģionā.