Baltijas valstu un Kanādas ārlietu ministru kopīgs paziņojums

16.10.2020. 18:25

Šodien, 2020. gada 16. oktobrī, Viļņā pirmoreiz tikās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu (Urmas Reinsalu), Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs (Linas Linkevičius) un Kanādas ārlietu ministrs Fransuā Filips Šampaņs (François-Philippe Champagne).

Ministri vienojās ik gadus rīkot Baltijas valstu un Kanādas ministru līmeņa tikšanos, lai apspriestu kopējas intereses un prioritātes.

Viņi arī pārrunāja miera un drošības jautājumus, savstarpēju aizsardzību, kā arī ģeopolitiskas norises, īpaši saistībā ar Krieviju, Ķīnu un Ukrainu, un situāciju Baltkrievijā, Kalnu Karabahā un Venecuēlā. Ministri vienojās turpināt darbu, stiprinot NATO, transatlantisko saikni, drošības politiku, daudzpusējo sadarbību, cilvēktiesības un risinot patvaļīgas aizturēšanas problēmu, par ko trīs Baltijas valstis pauda solidaritāti ar Kanādu.

Baltkrievijas jautājumā ministri tikās ar Svetlanu Tihanovsku un apsprieda nepieciešamību atbalstīt Baltkrievijas pilsonisko sabiedrību un Sadarbības padomi. Viņi aicināja Baltkrievijā sarīkot jaunas, demokrātiskas vēlēšanas un pārtraukt vardarbību pret mierīgiem demonstrantiem un represijas pret žurnālistiem.

Ministri vienojās vēl ciešāk saskaņot rīcību apspriestajos jautājumos, tostarp daudzpusējos forumos.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_vestniecibas_Lietuva_Images_IMG_20240414_WA0004_jpg_1713363303_crop_665_by_420.jpg
17. aprīlis, 17:15
Noslēgusies iespaidiem bagāta vēstnieces Solveigas Silkalnas vizīte Rietumlietuvā

13.–15. aprīlī vēstniece Solveiga Silkalna reģionālajā vizītē apmeklēja Rietumlietuvu — Klaipēdu, Sventāju, Būtiņģi un Kretingu. 15. aprīlī ar trešās lielākās Lietuvas...

Lasīt vairāk