Izsludināts Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju Baltu balvas 2021 konkurss

15.04.2021. 10:41

15. aprīlī Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministrijas izsludina pieteikšanos Baltu balvai 2021. gadā.

Baltu balvas mērķis ir novērtēt individuālo izcilību un sasniegumus latviešu-lietuviešu valodas un lietuviešu-latviešu valodas tulkojumos, latviešu un lietuviešu valodas apmācībā un abu valodu lietošanas veicināšanā, ieguldījumu pētījumos par Latvijas un Lietuvas materiālo un nemateriālo kultūras un vēsturisko mantojumu, kā arī pētnieciskajā žurnālistikā par Latvijas un Lietuvas vēsturi, kultūru un tūrismu.

Saskaņā ar Baltu balvas statūtiem balvai var nominēt gan atsevišķas personas, gan institūcijas, kas ir sniegušas savu artavu iepriekšminētajās jomās.

Termiņš pieteikumu iesniegšanai – 2021. gada 30. jūnijs.

Lēmumu par uzvarētāju žūrija pieņems šī gada augustā. 2021. gada Baltu balvas ieguvēju Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri paziņos rudens sākumā un apbalvos ceremonijā, kas šogad notiks Lietuvā.

Baltu balva 3000 eiro apmērā tiek piešķirta reizi gadā, un tās fondu veido vienlīdzīgas Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju iemaksas. Balvas žūrijā ir Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju pārstāvji, kā arī neatkarīgi valodniecības, literatūras un vēstures eksperti no abām valstīm.

Pirmā Baltu balva simboliski tika pasniegta 2018. gadā, kad Latvija un Lietuva atzīmēja valstu simtgades. Iepriekšējos gados balvu saņēmuši Laimute Balode (2018), Alvīds Butkus (Alvydas Butkus) (2019) un Alberts Sarkanis (2020).

Pieteikumus un balvas kandidātu Curriculum Vitae no Latvijas jāiesniedz angļu valodā, nosūtot tos uz Latvijas Ārlietu ministrijas e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa pastu, adrese: K. Valdemāra iela 3, Rīga LV-1395 (ar norādi “Baltu balvai”).

Pieteikumus un balvas kandidātu Curriculum Vitae no Lietuvas jāiesniedz angļu valodā, nosūtot tos uz Lietuvas Ārlietu ministrijas e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa pastu, adrese: J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511, Viļņa (ar norādi “Balts’ Award).

Papildu informācijas nepieciešamības gadījumā lūgums sazināties ar Ārlietu ministriju (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , tālr. 67016201).

Baltu balvas statūti (angļu val.)

Pieteikuma veidlapa (angļu val.)

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_vestniecibas_Lietuva_Images_Kino_pavasaris_atbalstitaji_jpg_1711373600_crop_665_by_420.jpg
25. marts, 15:29
Ar vēstniecības atbalstu Lietuvā izrādītas Latvijas filmas

Ar filmas „Marijas klusums” pirmizrādi Kauņā 22. martā noslēdzās Latvijas filmu pirmizrādes kino festivālā „Kino pavasaris”. Festivāla ietvaros skatītājiem Viļņā, Kauņā un...

Lasīt vairāk