Ārlietu ministrs un Lietuvas Seima priekšsēdētāja pārrunā jaunas divpusējās sadarbības iespējas

01.03.2021. 17:04

2021. gada 1. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen), kas uzturas darba vizītē Latvijā. Šī ir V. Čmilītes-Nilsenas pirmā ārvalstu vizīte Seima priekšsēdētājas amatā.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs un V. Čmilīte-Nilsena pārrunāja aktuālos divpusējos, reģionālās sadarbības un starptautisko attiecību jautājumus.

Ministrs un Seima priekšsēdētāja atzīmēja tradicionāli aktīvo sadarbību starp Latvijas un Lietuvas parlamentiem. V. Čmilīte-Nilsena sacīja, ka pēdējos gados Latvijā un Lietuvā politikā ienākusi jauna paaudze, un jauno politiķu ciešāku savstarpējo kontaktu veidošana būtu svarīga divpusējās sadarbības attīstīšanai nākotnē. E. Rinkēvičs norādīja, ka jāveicina plašāks Latvijas un Lietuvas notikumu atspoguļojums kaimiņvalstu masu medijos.

E. Rinkēvičs arī uzsvēra, ka jāturpina kopīgs darbs, lai veiksmīgi virzītu Rail Baltica projektu un līdz 2025. gadam sasniegtu Baltijas valstu stratēģisko mērķi – elektrotīklu sinhronizāciju ar Eiropu.

Abas puses atzīmēja ciešo sadarbību, paužot kopīgu nostāju par situāciju Baltkrievijā un Krievijā un koordinējot atbalstu Austrumu partnerības valstīm.

V. Čmilīte-Nilsena ir Lietuvas Seima priekšsēdētāja kopš 2020. gada 13. novembra. Darba vizītes Latvijā laikā V. Čmilīte-Nilsena tikās ar Valsts prezidentu E. Levitu un Saeimas priekšsēdētāju I. Mūrnieci.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā