Vēstnieks Indulis Bērziņš Viļņā atklāj semināru par Latvijas tūrisma nozares piedāvātajām iespējām

24.03.2023. 15:23
Vēstnieks Indulis Bērziņš Viļņā atklāj semināru par Latvijas tūrisma nozares piedāvātajām iespējām

2023. gada 23. martā Latvijas Republikas vēstnieks Lietuvas Republikā Indulis Bērziņš Viļņā atklāja semināru “Rediscover Latvia” Lietuvas tūroperatoru un mediju pārstāvjiem par Latvijas tūrisma nozares piedāvātajām iespējām.

Uzrunājot semināra dalībniekus, vēstnieks uzsvēra, ka Latviju un Lietuvu saista ciešas un tuvas kaimiņattiecības, un ir patiess prieks, ka Lietuvas iedzīvotāji bieži apmeklē Latviju un izvēlas to par savu ceļojuma galamērķi. Tāpat vēstnieks atzīmēja, ka mūsu kaimiņvalsts Lietuva ir ļoti nozīmīgs tūrisma tirgus Latvijai, tādēļ jo īpaši svarīgi ir informēt Lietuvas tūroperatorus par ceļojumu un aktīvās atpūtas iespējām Latvijā.

Semināru vadīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta vecākā projektu vadītāja Amanda Ertmane un tajā ar prezentācijām uzstājās nacionālās aviokompānijas “airBaltic”, Jūrmalas pilsētas, Gaujas nacionālā parka, kā arī Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales tūrisma asociāciju pārstāvji. Seminārā Lietuvas tūroperatoru un mediju pārstāvji tika iepazīstināti ar Latvijas tūrisma nozares aktuālo piedāvājumu.

Semināru ar Latvijas vēstniecības Lietuvā un Latvijas Tirdzniecības kameras Lietuvā atbalstu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un to apmeklēja apmēram 30 Lietuvas tūrisma nozares un mediju pārstāvju un vairāk kā 10 Latvijas tūrisma nozares pārstāvju.