Vēstniece S. Silkalna apmeklē Viļņas Latviešu biedrības bērnu klubu

16.11.2023. 11:02
Vēstniece S. Silkalna apmeklē Viļņas Latviešu biedrības bērnu klubu

Vēstniece Solveiga Silkalna 11. novembrī, Lāčplēša dienā, apmeklēja Viļņas Latviešu biedrības Bērnu kluba tikšanās reizi. 

Uzrunājot bērnus un vecākus, vēstniece dalījās personiskajā pieredzē par latvietības un latviešu valodas saglabāšanu, dzīvojot ārvalstīs. Vēstniecības trešā sekretāre Liene Bērtule informēja par sadarbības iespējām un diasporas atbalsta projektiem, savukārt Viļņas Latviešu biedrības priekšsēdētāja Gunta Rone pastāstīja par biedrību, kā arī iepazīstināja vēstniecības pārstāves ar tās telpām.

Viļņas Bērnu klubs ir Viļņas Latviešu biedrības biedru iniciatīva, kuras mērķis ir apvienot un uzturēt sakarus starp latviešu un jauktajām ģimenēm, veidot, saglabāt zināšanas par Latviju, organizēt tikšanās reizes, lai bērni savā starpā iepazītos un sarunātos latviski, iepazītu latviešu folkloru, literatūru un tautiskās tradīcijas. Tā vadītājas ir Liena Bruņeniece un Silvija Koroļkova.

Informāciju par Viļņas Latviešu biedrības bērnu klubu varat iegūt, pievienojoties bērnu kluba Facebook grupai (https://www.facebook.com/groups/336882516920558).