Vēstniece S. Silkalna reģionālā vizītē apmeklē Šauļus

13.12.2023. 19:57
Vēstniece S. Silkalna reģionālā vizītē apmeklē Šauļus

11. decembrī vēstniece Solveiga Silkalna un trešā sekretāre Liene Bērtule apmeklēja Šauļus — ceturto lielāko Lietuvas pilsētu, kas pēc attāluma Rīgai ir tuvāk nekā Viļņai.

Turklāt saules pilsētai Šauļiem ir īpaša loma Baltijas reģiona drošības nodrošināšanā, jo Šauļu gaisa spēku bāzē ir izvietota NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misija.

Bija prieks dzirdēt par aktīvo sadarbību ar Latviju: Viļņas Universitātes Šauļu akadēmijas aktīvajiem sakariem ar Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rēzeknes un Rīgas augstskolām, Šauļu pašvaldības projektiem un aktivitātēm, sadarbojoties ar nedaudz vairāk kā 80 km attālumā esošo sadraudzības pilsētu Jelgavas pilsēta, kā arī redzēt plašo informāciju par Latviju Šauļu Tūrisma informācijas centrā. Turklāt drīzumā tiks atklāts dzelzceļa savienojums Viļņa–Rīga ar pieturu Šauļos, kas vēl vairāk veicinās tūrismu un sadarbību.

Par kopīgo vēsturi un saiknēm ar Latviju pārliecinājāmies, iepazīstoties ar Šauļu „Aušros“ muzeja plašo ekspozīciju. „Baltu ceļš” apmeklējums ļāva atsvaidzināt vēstures zināšanas ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību, savukārt dienu noslēdzām, piedaloties Baltu centra sarunās — vēstniece iepazīstināja ar vēstniecības darbu un papildināja centra bibliotēku ar dāvinājumu. Pasākuma dalībnieki pauda interesi par norisēm Latvijā, tostarp aicinājumu vairot kultūras apmaiņu un uzlabot informācijas pieejamību par Latvijas un Lietuvas sadarbību dažādās jomās.

Sirsnīgs paldies pētniecei, Baltu centra vadītājai Dr. Regīnai Kvašītei par iespaidiem un jaunām idejām bagāto dienu!

Foto: Latvijas vēstniecība Lietuvā