Vēstniece Solveiga Silkalna piedalās Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vizītē Lietuvā

12.04.2024. 16:18
Vēstniece Solveiga Silkalna piedalās Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vizītē Lietuvā

2024.gada 11.aprīlī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Viļņā piedalījās ikgadējā Trīs jūru iniciatīvas samitā, kurā delegācijas sastāvā piedalījās Latvijas Republikas vēstniece Solveiga Silkalna.

Šogad Lietuva organizēja Trīs jūru iniciatīvas samitu un Biznesa formu.  Samita ietvaros Valsts prezidents E.Rinkēvičs tikās arī ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski (Volodymyr Zelenskyy). Tikšanās laikā tika parakstīta Latvijas un Ukrainas vienošanās par ilglaicīgu atbalstu un drošības saistībām. Vienošanās pauž skaidru un stingru Latvijas atbalstu Ukrainai un paredz sniegt Ukrainai militāro atbalstu 0,25% apmērā no valsts iekšzemes kopprodukta. 

Vēstniece Solveiga Silkalna piedalījās Trīs jūru iniciatīvas Biznesa foruma ietvaros ar vēstniecības Lietuvā atbalstu organizētajā Latvijas uzņēmēju delegācijas tikšanos ar Latvijas Republikas satiksmes minsitru Kasparu Briškenu. Tikšanās piedalījās aptuveni 30 Latvijas uzņēmēji, kas bija ieradušies uz Trīs jūru iniciatīvas Biznesa forumu, lai dibinātu jaunas sadarbības iespējas un satiktos ar potenciālajiem uzņēmuma partneriem. 

Valsts prezidents E. Rinkēvičs arī viesojās vēstniecībā un tikās ar vēstniecības darbiniekiem. 

Plašāk par Valsts prezidenta vizīti: https://www.president.lv/lv/jaunums/valsts-prezidents-jaturpina-stiprinat-kritiskas-infrastrukturas-noturiba-pret-uzbrukumiem

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja