Vēstniece Solveiga Silkalna piedalās Ministru prezidentes Evikas Siliņas darba vizītē Lietuvā

13.05.2024. 16:03
Vēstniece Solveiga Silkalna piedalās Ministru prezidentes Evikas Siliņas darba vizītē Lietuvā

2024.gada 13.maijā Ministru prezidente Evika Siliņa Viļņā piedalījās Baltijas Ministru padomes premjerministru tikšanās, kurā delegācijas sastāvā piedalījās Latvijas Republikas vēstniece Solveiga Silkalna.

Viļņā Ministru prezidente tikās ar Lietuvas un Igaunijas valdību vadītājām Ingridu Šimonīti un Kaju Kallasu. Premjerministres pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar drošību un aizsardzību, Krievijas sākto un īstenoto karu Ukrainā, kopīgos Baltijas valstu infrastruktūras projektus, kā arī aktuālos Eiropas Savienības darba kārtības jautājumus.

"Baltijas valstu robežas ir NATO un Eiropas Savienības robežas, tāpēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas atturēšanas un aizsardzības spēju attīstīšana ir būtiska visai Aliansei un ES. Latvija turpinās veikt ieguldījumus, lai nostiprinātu savas robežas kopējās Baltijas aizsardzības līnijas projekta ietvaros un kaujas spējas, kā arī attīstītu savu militāro industriju, kas ir ļoti būtiski ES un NATO." Tā Baltijas Ministru padomes premjerministru tikšanās laikā Lietuvā, Viļņā, uzsvēra Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ministru prezidente arī viesojās vēstniecībā un tikās ar vēstniecības darbiniekiem. 

Plašāk par Ministru prezidentes vizīti: https://www.mk.gov.lv/lv/jaunums/e-silina-vilna-stiprinasim-un-sargasim-baltijas-valstu-robezas-kas-ir-nato-un-es-arejas-robezas

Foto: Lietuvas Ministru prezidentes kanceleja