Vēstniecības pārstāvju reģionālā vizīte Jaunakmenē

27.08.2024. 14:01
Vēstniecības pārstāvju reģionālā vizīte Jaunakmenē

2024.gada 19.augustā vēstniece Solveiga Silkalna un vēstnieces vietniece Santa Krūze reģionālajā vizītē apmeklēja Jaunakmeni (Naujoji Akmenė). 

Reģionālās vizītes ietvaros notika tikšanās ar Akmenes rajona pašvaldības mēru Vitāliju Mitrofanovu un viņa vietniekiem Ingu Vismantieni un Tomu Martinaiti. Tikšanās laikā vēstniecības un pašvaldību pārstāvji pārrunāja Latvijas un Lietuvas sadarbības stiprināšanu, tostarp pārrobežu sabiedriskā transporta attīstības iespējas, tūristu piesaisti, kā arī darbinieku piesaisti pierobežas uzņēmumos. Pašvaldības pārstāvji laipni aicināja Latvijas iedzīvotājus apmeklēt jauno sporta centru Jaunakmenē, kur ģimenes atpūtai pieejams baseins un pirtis. 

Pašvaldības mērs V.Mitrofanovs informēja, ka Akmenes rajonā attīstītās vēja parku izbūve, tuvākajos plānos ir vēl vairāku vēja ģeneratoru izbūve. Šī gada sākumā “Latvenergo” uzņēmums Lietuvā “Elektrum Lietuva” paziņoja, ka būvēs savu pirmo vēju parku Lietuvā, Akmenes rajonā, ar jaudu līdz 15 MW, ieguldot ap 30 miljoniem eiro. Plānots, ka elektrības ražošana parkā tiks uzsākta 2025.gada otrajā pusē.

Vēstniece un vietniece apmeklēja arī Akmenes rajona Brīvo Ekonomisko Zonu, kā arī viesojās kokskaidu rūpnīcu AB "VMG Woog Solutions". Pašvaldības mērs un viņa vietnieki arī izrādīja Jaunakmenes Kultūras centra telpas, kurās notiek ne tikai publiski pasākumi, tostarp koncerti, bet ir iespējams rīkot arī privātus pasākumus. 

Jaunakmenes pilsēta 24.augustā atzīmēja 75 gadu jubileju, pilsētā viesojās arī Dobeles mērs un pilsētas laukumā tika atklāts Dobeles ģērboņa attēls.  Savukārt 2025.gadā 75 gadus svinēs Akmenes rajons.

Foto: Akmenes rajona pašvaldība