Pasniegta "Nameja balva 2024" veiksmīgākajiem Latvijas uzņēmējiem un sadarbības partneriem Lietuvā

30.09.2024. 15:18
Pasniegta "Nameja balva 2024" veiksmīgākajiem Latvijas uzņēmējiem un sadarbības partneriem Lietuvā

2024.gada 26.septembrī Viļņā notika svinīgā “Nameja balva 2024” pasniegšanas ceremonija, ko šoreiz ievadīja paneļdiskusija par aktualitātēm Latvijas un Lietuvas ekonomiskajā sadarbībā, kurā uzstājās "King Coffee Service" pārstāvis Domas Balandis un "Sons and Daughters" pārstāve Dovilė Dovidavičiūtė. Ar prezentāciju par kopīgo Latvijas un Lietuvas paviljonu izstādē EXPO 2025 Japānā uzstājās LIAA pārstāve Līga Gablika. 

Pēc nelielas pauzes, šogad Nameja balvas tradīcija tika atjaunota un balva pasniegta jau 14.reizi. Nameja balva ir lielisks apliecinājums Latvijas un Lietuvas ciešajai ekonomiskajai sadarbībai. Balvas ieguvēji tika apbalvoti ar Nameja gredzenu un diplomu.

Pasākumu atklāja un balvas pasniedza Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece ekonomikas jautājumos Ivita Burmistre un Lietuvas Ekonomikas un inovāciju ministrijas vice ministrs Karolis Žemaitis.

Nameja balva 2024 balvas ieguvēji:

  • Straujākais produkcijas eksporta pieaugums uz Lietuvu 2023. gadā - uzvarētājs "Jāņa sēta"
  • Straujākais pakalpojumu eksporta pieaugums uz Lietuvu 2023. gadā - uzvarētājs "Elektrum Lietuva"
  • 2023. gada sociāli atbildīgākais uzņēmums - lielākais atbalsta sniedzējs Ukrainai - uzvarētājs "Likmere"
  • Labākais partneris – Lietuvas uzņēmums (3 nominācijas) -  uzvarētāji "Arijus UAB", "R.Baltruno imone" un "Sareme".

Nameja balvas konkursu organizē Latvijas Tirdzniecības palāta Lietuvā sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Lietuvā un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Pateicamies visiem uzņēmumiem, kas pretendēja uz Nameja balvu šogad, kā arī uzņēmumiem, kuri ikdienā sniedz ieguldījumu Latvijas un Lietuvas ekonomisko attiecību stiprināšanā. Aicinām uzņēmējus pieteikties konkursā Nameja balva 2025, kas tiks izsludināts nākamā gada pavasarī.

Sirsnīgi sveicam balvas ieguvējus! 

Foto: Marius Kazakevičius