Vēstniece Solveiga Silkalna piedalās Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas darba vizītē Viļņā

21.10.2024. 10:49
Vēstniece Solveiga Silkalna piedalās Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas darba vizītē Viļņā

2024.gada 17.-18.oktobrī Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa Viļņā piedalījās Baltijas Asamblejas sesijā, kurā delegācijas sastāvā piedalījās Latvijas Republikas vēstniece Solveiga Silkalna.

Saeimas priekšsēdētaja uzsvēra, ka "drošība ir joma, kurā Baltijas valstis kopā sasniedz virsotnes", akcentējot arī NATO militārās klātbūtnes Latvijā pārtapšanu par pilnvērtīgu daudznacionālu brigādi. “Kopā ar jums un citiem sabiedrotajiem mēs speram kārtējo soli patiesi spēcīgu atturēšanas un aizsardzības spēju būvēšanai uz NATO ārējās robežas,” sacīja D.Mieriņa.

D.Mieriņa atzīmēja, ka nākamnedēļ Rīgā kopā ar Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku (Ruslan Stefanchuk) Rīgā uzņems vairāk nekā 40 valstu parlamentu delegācijas Starptautiskās Krimas platformas parlamentārajā samitā - “Ņemot vērā mūsu vēsturi un ģeogrāfiju, atbalstu Ukrainai uztveram kā pašsaprotamu,” pauda D.Mieriņa, uzsverot, ka "Baltijas valstu okupācijas neatzīšanas politika mums māca, cik svarīgi ir konsekventi iestāties par fundamentālajām vērtībām un starptautisko tiesību pamatprincipiem".

Plašāk par Saeimas priekšsēdētājas vizīti: https://saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/33983-daiga-mierina-baltijas-asamblejas-sesija-vilna-kopa-augam-specigaki

Foto: Ieva Ābele, Saeima