Ārlietu ministrija uzsāk diskusiju ciklu “Nākotne ir Tavās rokās”

02.06.2021. 15:28
Ārlietu ministrija uzsāk diskusiju ciklu “Nākotne ir Tavās rokās”

Konferences par Eiropas nākotni ietvaros Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas augstākās izglītības iestādēm organizēs studentu tiešsaistes diskusiju ciklu “Nākotne ir Tavās rokās”. Mērķis ir aicināt studentus iesaistīties ideju un viedokļu apmaiņā par Eiropas ekonomiskajiem, sabiedrības un drošības jautājumiem. Diskusiju ciklu atklās Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Kopumā tiks rīkotas trīs diskusijas. 3. jūnijā tiks apspriesti jautājumi, kas saistīti ar Eiropas ekonomisko attīstību, piemēram, virzība uz klimatneitralitāti, digitalizācija un Eiropas stratēģiskā autonomija.

8. jūnijā studenti apmainīsies ar viedokļiem par Eiropas sociālajiem un sabiedrības noturības jautājumiem, aptverot tādas tēmas kā izglītība un veselība. Savukārt 10. jūnijā paredzēta noslēdzošā diskusija, lai skatītu izaicinājumus saistībā ar Eiropas drošību un aizsardzību.

Diskusiju rezultāti tiks apkopoti un ievietoti konferences daudzvalodu digitālajā platformā futureu.europa.eu.

Diskusiju ciklā piedalīsies studenti no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Daugavpils Universitātes, Latvijas Mākslas akadēmijas, Vidzemes Augstskolas, Ventspils Augstskolas, Rīgas Juridiskās augstskolas, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA”, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Biznesa augstskolas Turība un Ekonomikas un kultūras augstskolas.

Konference par Eiropas nākotni ir plašas ES iedzīvotāju diskusijas par Eiropas nākotni, kurā eiropieši var paust savu viedokli par Eiropas Savienības attīstību. Konferences mērķis ir palielināt iedzīvotāju lomu ES nākotnes politikas un mērķu veidošanā. Sagaidāms, ka līdz 2022. gada pavasarim konference nāks klajā ar secinājumiem, kuros būs dotas norādes par Eiropas nākotni. Jau šobrīd ikviens Eiropas iedzīvotājs konferences daudzvalodu digitālajā platformā var uzzināt par Latvijā un Eiropā notiekošajiem pasākumiem, iesaistīties tajos, kā arī apmainīties ar idejām.

Plašāka informācija par konferenci par Eiropas nākotni pieejama šeit.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Aktualitātes

19. septembris, 11:30
Konkursa sludinājums

Latvijas Republikas pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībāizsludina konkursu uz vakanto sekretāra (-es) amata vietu uz noteiktu laiku (sākotnējais darba līguma termiņš – 1...

Lasīt vairāk