Izdevniecības Zvaigzne ABC dāvinājums Grāmatu apmaiņas biedrībai Atēnās

27.12.2021. 13:16

Gadumijas svētku sajūtu vēstniecībā un latviešu kopienā Grieķijā vairojis izdevniecības Zvaigzne ABC apjomīgais dāvinājums. Vēstniecības telpās esošā Grāmatu apmaiņas biedrība saņēma latviešu oriģinālliteratūru un tulkotus romānus, kas gatavi doties pie lasītājiem Grieķijā.

Grāmatu apmaiņas biedrība Atēnās izveidota 2015.gadā, uzrunājot Atēnās dzīvojošos latviešu grāmatu lasītājus. Sākotnēji biedrība darbojās virtuāli sociālajos tīklos un 2021.gadā, pēc vēstniecības konsulārās pieņemšanas telpas renovācijas, uzsāka darbību arī fiziskā veidā. Grieķijā dzīvojošajiem latviešu lasītājiem tiek piedāvāta iespēja nodot izlasītās grāmatas un paņemt lasīšanai kādu no Grāmatu apmaiņas biedrības plauktos esošajām grāmatām. Lasītāji tiek mudināti pēc izlasīšanas grāmatas nodot tālāk nākamajam lasītājam vai atnest tās atpakaļ uz grāmatu plauktu.

Vēstniecība Grieķijā un Grāmatu apmaiņas biedrība Atēnās pauž pateicību izdevniecībai Zvaigzne ABC un visiem iesaistītajiem cilvēkiem, kas ar savu atsaucību atbalstīja šo projektu!