Eiropas dienas svinībās Grieķijā iepazīstina ar studiju iespējām Latvijā

09.05.2022. 15:43

8. maijā Atēnu centrā vēsturiskajā Zapiona ēkā tika atzīmēta Eiropas diena. Ņemot vērā to, ka 2022. gads ir pasludināts par Eiropas Jaunatnes gadu, šogad Eiropas dienas pasākums bija veltīts jauniešiem aktuālām tēmām – studiju iespējām  Eiropas savienības valstīs, nodarbinātībai, svešvalodu apguvei, brīvprātīgā darba iespējām, uzņēmējdarbībai un radošām idejām Eiropas nākotnei.

Latvijas vēstniecība Grieķijā pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar augstākās izglītības iespējām Latvijā. Pasākumā piedalījās arī  pārstāvji no Latvijas Universitātes un Ekonomikas un kultūras augstskolas, kas grieķu jauniešiem un citiem interesentiem sniedza informāciju par Latvijas augstskolu piedāvātajām studiju programmām angļu valodā, aicinot izvērtēt un izvēlēties iespēju studēt mūsu valstī.

Eiropas dienas pasākumā ar nacionālajiem valstu stendiem piedalījās Eiropas Savienības valstu vēstniecības Atēnās, kā arī virkne ES programmu un iniciatīvu jomā darbojošās institūcijas, tostarp, Erasmus, Creative Europe, Europe Direct un citas.

Pasākumā klātesošos uzrunāja Eiropas Komisijas viceprezidents Margaritis Schins (Margaritis Schinas), Grieķijas ārlietu ministra vietnieks Miltjadis Varvicjotis (Militiadis Varvitsiotis), Eiropas Komisijas pārstāvniecības Grieķijā vadītāja Njovi Ringa (Niovi Ringou) un citas amatpersonas.