Atēnās atzīmē Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu

16.11.2022. 14:00

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienu, Latvijas vēstniecība Grieķijā 2022. gada 15.novembrī rīkoja valsts svētku pieņemšanu. Pasākumā piedalījās Grieķijas valsts pārvaldes institūciju pārstāvji, Grieķijā akreditētā diplomātiskā korpusa pārstāvji, sabiedriskie darbinieki, kā arī Grieķijā dzīvojošie tautieši. Pieņemšanu ar savu klātbūtni pagodināja Grieķijas ārlietu ministra vietnieks Kostas Frangojannis. 

Svinīgo pasākumu ar uzrunu atklāja Latvijas vēstniece Grieķijā Ieva Briede, atzīmējot labās un draudzīgās Latvijas un Grieķijas divpusējās attiecības. “Šis gads ir  būtisks mūsu valstu sadarbībā, jo atzīmējam 100. gadskārtu kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas. Šī gadu simteņa laikā mūsu saiknes ir stiprinājušās un pāraugušas ciešā partnerībā un draudzībā. To simboliski apliecināja arī Grieķijas prezidentes Katerinas Sakellarupulas oficiālā vizīte Latvijā šī gada vasarā.”

Vēstniece arī atzīmēja, ka Latvija un Grieķija kopā ar visu demokrātisko valstu saimi strādā plecu pie pleca, sniedzot atbalstu Ukrainai un stāvot sardzē par noteikumos balstītu pasaules kārtību. Vēstniece pateicās Grieķijai par tās izpratni un atbalstu NATO Madrides samita lēmumiem, stiprinot drošību mūsu reģionā.

Uzrunājot tautiešus, vēstniece pateicās par saiknes ar Latviju uzturēšanu un Latvijas vārda nešanu pasaulē. Viņa aicināja apzināties, ka Latvijai ir vajadzīgs katrs tās cilvēks, lai no tuvuma vai tāluma, bet visi kopīgi turpinātu veidot mūs valsti tādu, kādu vēlamies to redzēt.

Vēstniecība izsaka pateicību Atēnu “Image Gallery” par vēsturisko telpu atvēlēšanu pasākuma rīkošanai, kā arī viesiem par svētku noskaņas radīšanu, atzīmējot Latvijas dzimšanas dienu Grieķijā.