Kiprā akreditēta Latvijas vēstniece Ieva Briede

09.12.2022. 11:07

2022. gada 8. decembrī Nikosijā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ieva Briede svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Kipras Republikas prezidentam Nikam Anastasiadim (Nicos Anastasiades).

Tikšanās laikā sarunu partneri atzīmēja abu valstu līdzšinējās labās un draudzīgās attiecības. Vēstniece apliecināja Latvijas apņēmību turpināt stiprināt politisko dialogu, padziļināt biznesa un kultūras saiknes, kā arī sekmēt sadarbību starptautisko un reģionālo izaicinājumu pārvarēšanā starptautisko organizāciju formātos. I. Briede uzsvēra, ka neraugoties uz ģeogrāfisko attālumu, Latviju un Kipru cieši saista kopīgas vērtības, intereses un izaicinājumi.

“Zaļais kurss, digitālā pārkārtošanās, enerģētiskā drošība, ilgtspējīgu un inovatīvu risinājumu meklēšana jūras ekoloģisko problēmu novēršanai ir tikai dažas jomas un kopējie mērķi, kuru veiksmīgā īstenošanā pienesumu sniegtu abu valstu ciešāka sadarbība un savstarpēja pieredzes apmaiņa,” uzsvēra I. Briede.

Akreditācijas vizītes laikā vēstniece tiekas arī ar Kipras Republikas ārlietu ministru Jani Kasulidi (Ioannis Kasoulides), Ārlietu ministrijas amatpersonām, kā arī Kiprā akreditētā ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvjiem.

Latvijas vēstniece Kiprā Ieva Briede rezidē Atēnās, Grieķijā.

Foto: Kipras Republikas prezidenta kanceleja