Grieķijā atzīmē Latvijas valsts svētkus

16.11.2023. 11:27

2023.gada 14.novembrī Latvijas vēstniece Grieķijā Ieva Briede rīkoja svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai. Pasākumā piedalījās Grieķijas valsts amatpersonas, uzņēmēji, kultūras darbinieki, Grieķijā akreditētā diplomātiskā korpusa pārstāvji, starptautisko organizāciju pārstāvji, kā arī Grieķijā dzīvojošie tautieši. 

Atklājot pasākumu, Latvijas vēstniece atzīmēja, ka šajā gadā Latvija un Grieķija turpinājušas darbu pie savu labo un draudzīgo attiecību stiprināšanas. “Šī gada jūlijā Latvija bija pagodināta uzņemt divpusējā vizītē Grieķijas premjerministru Kirjaku Micotaki. Latvija turpinājusi sniegt būtisku pienesumu ES aģentūras FRONTEX operācijā Grieķijā, kopīgi aizsargājot Eiropas Savienības ārējās robežas. Abas valstis strādājušas plecu pie pleca ES, NATO un citu starptautisko organizāciju formātos, lai sekmētu starptautisko drošību un labklājību.”

Vēstniece uzsvēra, ka pašreizējā starptautiskā spriedze un globālie izaicinājumi ir kārtējais apliecinājums nepieciešamībai vienoti stāvēt sardzē par noteikumos balstītu pasaules kārtību. Viņa informēja par Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomes vēlēšanās 2025. gadā dalībai 2026. - 2027. gadā, kas apliecina Latvijas vēlmi un gatavību sniegt savu pienesumu starptautiskā miera un stabilitātes stiprināšanai. Vēstniece arī augstu novērtēja Grieķijas īpašo lomu reģionā, gan veidojot tiltu starp kontinentiem, gan strādājot pie enerģētikas un ostu infrastruktūras attīstīšanas, kas veicina reģiona enerģijas piegāžu diversifikāciju, kā arī sniedz loģistisku atbalstu drošības, tostarp NATO Austrumu flanga, stiprināšanai.   

Vēstniece sveica tautiešus Latvijas Valsts svētkos un pateicās par viņu domām un darbiem Latvijas labā, kā arī par Latvijas valstiskuma, valodas, kultūras un tradīciju kopšanu un godināšanu.