Vēstniecība Maskavā ielīgo Jāņus un noslēdz Latvijas prezidentūru ES

17.06.2015. 12:03

16. jūnijā Latvijas vēstniecībā Krievijā notika Jāņu ielīgošana un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē noslēguma pasākums, kuru apmeklēja ap 600 viesu – diplomāti, mediju pārstāvji, uzņēmēji, kultūras nozares un latviešu diasporas pārstāvji.

Svētku pasākums tika atklāts ar Līgo dziesmām Maskavas latviešu kora „Tālava” izpildījumā un Jāņu ugunskura aizdegšanu. Turpinājumā viesi tika iepazīstināti ar Jāņu tradīcijām, latviešu mūziku un nacionālajiem ēdieniem, kā arī ar foto izstādi „FotoLatviЯ”. Savukārt muzikālo pavadījumu vakara gaitā nodrošināja ansamblis „Melo-M” no Latvijas.

Jāņu ielīgošana Latvijas vēstniecībā jau ir kļuvusi par populāru tradīciju gan latviešiem, gan diplomātiem, gan aicinātajiem Krievijas viesiem. Par to vēstniecība izsaka pateicību svētku pasākuma atbalstītājiem, un tie ir: „Ventspils zivju konservu kombināts”, "CIDO grupa", „Laima”, „Latvijas Balzams", „Kolumbija Ltd”, „Food Union”, „Dimdiņi”, „Ādažu čipši”, „Maiznīca Flora”, „Rēzeknes gaļas kombināts”, „Lido”, „Valmiermuižas alus”, „Kaija”, „Spilva”, „Jaunpils pienotava”, „Piebalgas alus”, „Užavas alus darītava” un „Ilgezeem”, „Gamma A”, „Pērnes L”, „Rīgas piena kombināts”, „Avi Trade”, „Sabiedrība IMS”, „Piejūra”, „Gutta” un „Rižskij hļeb”.