Ar daudzveidīgu izstādi Korejā atzīmē Latvijas-Korejas diplomātisko attiecību 30. gadadienu

27.08.2021. 06:04

 

Busana main

Busana arhitekt

Busana Muzikante

Busana workshop

Busana Ocean

Atzīmējot Latvijas-Korejas diplomātisko attiecību 30. gadadienu, 24. augustā Gimdžonas (Geumjeong) Kultūras centrā otrajā lielākajā Korejas Republikas pilsētā Busanā tika atklāta izstāde “Jauns sākums.” Izstādi rīko Latvijas vēstniecība Korejas Republikā sadarbībā ar Gimdžonas Kultūras centru. Tā būs apskatāma līdz 9. oktobrim. 

Izstāde ar plašu ekspozīciju piedāvā ikvienam interesentam iepazīties ar Latvijas kultūras daudzveidību. Viena no izstādes daļām “Latvija. Arhitektūra tuvinājumā” (“Latvia. Architecture at Convergence”)  atspoguļo bagāto Latvijas arhitektūru, kas radīta kā turpinājums 2016. gada Japānas arhitektūras žurnāla “a+u” speciālizlaidumam par Latvijas arhitektūru Nr. 555 (Feature: Latvia – Architecture Unfolding).

Tāpat izstādē aplūkojamas arī mākslinieka Jurģa Rikveiļa fotogrāfijas, kuras attēlo latviešu tautastērpa aktualitāti mūsdienās. Ekspozīciju papildina Latvijas Etnogrāfiskās brīvdabas muzeja Etnogrāfijas nodaļas vadītājas, Dr. hist. Aijas Jansones īpaši sagatavotais komentārs par latviešu tautastērpu elementiem.

Savukārt, mazos apmeklētājus priecē pieredzējušās latviešu ilustratores Gundegas Muzikantes oriģinālo ilustrāciju un skiču  izstāde “Ceļojums uz Papīra,” kurā var apskatīt izteiksmīgus tēlus no dažādām latviešu grāmatām.

Izstādē interesenti Latviju var iepazīt arī vizuāli ar interaktīvās virtuālās tūres palīdzību, ko izstrādājis Latvijas multimediju nozares uzņēmums Ocean Multimedia. Virtuālā ekskursija, laikā, kad ceļošana ierastajā formātā ir ierobežota, jau lielu interesi apmeklētāju vidū izpelnījās š.g. pavasarī, kad Gimpo Kultūras centrā noritēja vēstniecības organizētā visaptverošā izstāde par Latviju.

Izstādes ietvaros Busanā tiks demonstrētas arī Latvijas animācijas filmas: G. Zilbaloža “Projām,” E. Jansona “Jēkabs, Mimi un runājošie suņi,” S. Baumanes “Akmeņi manās kabatās” un R. Stiebras “Saule brauca debesīs.”

Izstāde ir daļa no 2021. gada pasākumu kopuma, kas tiek organizēti, lai atzīmētu Latvijas-Korejas diplomātisko attiecību nodibināšanas 30. gadadienu.  

Latvijas-Korejas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas Rīgā 1991. gada 22. oktobrī.