Ar latviešu un korejiešu mākslinieku kopdarbu “Simbiozes ceļš” noslēdzas Latvijas-Korejas diplomātisko attiecību 30. gadadienas svinību programma

15.12.2021. 04:49

 

Kopējā bildeUzruna

Brošūras

Š.g. 14. decembrī Džansu (Jangsu) mākslas muzejā vēstnieks Āris Vīgants atklāja Latvijas laikmetīgās keramikas mākslinieces Elīnas Titānes izstādi “Mijiedarbība” un Latvijas – Korejas attiecību 30. gadadienai veltīto instalāciju “Simbiozes ceļš”.  Ar šo pasākumu tika noslēgta gada garumā ilgusī Latvijas-Korejas diplomātisko attiecību 30. gadadienas svinību programma.

Izstādes svinīgajā pasākumā klātesošos uzrunāja vēstnieks Āris Vīgants, Džansu (Jangsu) novada mērs Džans Jonsu (Jang Yeong-su) un Džansu novada padomes priekšsēdētājs Kims Jongmuns (Kim Yong-mun).

Līdztekus E. Titānes lielformāta zīmējumiem un porcelāna mākslasdarbiem, izstādē bija apskatāma īpaša instalācija - “Simbiozes ceļš,” kas tapusi sadarbībā ar korejiešu mākslinieku Čve Kjuraku (Choi Kyruak). Gan Latvija, gan arī Koreja lepojas ar senām keramikas mākslas tradīcijām, tāpēc kopdarbs tapis, izmantojot katras valsts lokālo materiālu – zemi-mālu, tādējādi pārstāvot savu valsti ar savu “zemi” gan tiešā, gan idejiski simboliskā veidā. “Instalācija ietver daudzlāņainu nozīmi – tā ir vienotības un harmonijas paušana - starp induviduālo un universālo, starp uztveri un attieksmi, saskarsmi un izpausmi. Līdzās pastāvēšanu harmoniskā mijiedarbībā – daba un cilvēce, intuitīvais un mentālais, nacionālais un vispārcilvēciskais,” tā ekspozīcijas tēmu raksturo māksliniece Elīna Titāne.

Izstādi rīkoja Latvijas vēstniecība Korejas Republikā sadarbībā ar Džansu Mākslas muzeju un tā ir viena no Latvijas valsts simtgadei veltītajām Latvijas Ārlietu ministrijas koordinētās Publiskās diplomātijas programmas norisēm.

Ekspozīcija pieejama apskatei līdz 2022. gada 14. janvārim.