Vēstnieks atklāj Latvijas tekstilmākslas izstādi Madridē

15.06.2021. 19:28

15.jūnijā Latvijas vēstnieks Spānijā Māris Klišāns atklāja Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību simtgadei  veltīto latviešu dekoratīvās un tekstilmākslas  darbu izstādi “Latvijas tekstilmāksla. Tradicionālais un laikmetīgais”.

Izstādes atklāšanā piedalījās Spānijas Ārlietu ministrijas un Kultūras un sporta ministriju amatpersonas, diplomāti, Madrides pašvaldības, mākslas muzeju pārstāvji.

Izstādi ar svinīgu uzrunu atklāja Spānijas Kultūras un Sporta ministrijas pārstāve, Valsts muzeju ģenerāldirektora vietniece Karmena Himenesa Sanza (Carmen Jiménez Sanz) un Spānijas Nacionālā Dekoratīvās mākslas muzeja direktore Sofija Rodriguesa (Sofia Rodriguez).

Turpinājumā, uzrunājot klātesošos, vēstnieks atzīmēja, ka šī  izstāde ir izcils Latvijas simtgadei veltīs pasākums, kā arī centrālais kultūras notikums Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību atzīmēšanā 2021. gadā Madridē. Mākslas darbi tika īpaši izvēlēti ar piesaisti Spānijas tematikai, un ekspozīcija ir lieliska iespēja Spānijas ļaudīm un viesiem iepazīt latviešu kultūras vērtības un  tekstilmākslu, kas tapusi vairākās desmitgadēs.

Vēstnieks pateicās Latvijas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja ekspertei izstādes kuratorei Veltai Raudzepai  par ekspozīcijas izveidošanu, kā arī izteica pateicību Spānijas Nacionālā Dekoratīvās mākslas muzeja Madridē komandai par atbalstu izstādes realizēšanā. Atklāšanā bija klāt arī mākslas darbu autores Ieva Krūmiņa un Baiba Osīte.

Izstādes atklāšana notika, ievērojot pandēmijas noteiktos pulcēšanās ierobežojumus.

Izstāde Spānijas Nacionālajā Dekoratīvās mākslas muzejā Madridē apmeklētājiem būs atvērta no 16. jūnija līdz 5.septembrim.