Vēstnieks organizē Latvijas goda konsulu Spānijā sanāksmi

15.06.2021. 19:38

15.jūnijā Latvijas vēstnieks Spānijā Māris Klišāns organizēja Latvijas goda konsulu Spānijā sanāksmi, lai pārrunātu vēstniecības un goda konsulu darba prioritātes 2021./2022.gadam. Uzsākot sanāksmi, vēstnieks uzsvēra, ka šis ir nozīmīgs gads Latvijas un Spānijas attiecībās, jo atzīmējam diplomātisko attiecību simto gadadienu, un šajā kontekstā notiek aktīva politiskā, drošības jautājumu, ekonomiskās un kultūras sadarbības dialoga uzturēšana starp abām valstīm.

Atzīmējot ekonomisko sakaru vecināšanas nozīmību, vēstnieks uzsvēra nozīmīgo Rail Baltica projektu, kura realizācijā Latvijā piedalās arī Spānijas uzņēmumi. To ieguldījums Rail Baltica posma Latvijā izbūvē ir nozīmīgs, jo Spānijas uzņēmumiem ir ilggadēja pieredze un zināšanas dzelzceļa loģistikas jomā. Tāpat vēstnieks informēja par Latvijas prioritārajiem sektoriem investīciju piesaistei (Informāciju tehnoloģiju nozare, Fotonikas nozare, Biomedicīnas nozare, Transporta un loģistikas nozare) un aicināja goda konsulus aktīvi strādāt ar savu reģionu uzņēmumiem un ieinteresēt tos veikt investīcijas Latvijā .

Vēstnieks pateicās par atbalstu, ko Latvijas goda konsulāti sniedz Latvijas valstspiederīgajiem savos reģionos, īpaši Covid19 pandēmijas laikā.  Tāpat tika pārrunāti turpmākie plāni par Latvijas atpazīstamības veicināšanu reģionos, rezumējot, ka, papildus ekonomiskajai sadarbībai, nākotnē jāstrādā  pie kultūras un izglītības sakaru attīstīšanas.

Sanāksmes noslēgumā Latvijas goda konsuli Spānijā piedalījās latviešu dekoratīvās un tekstilmākslas darbu izstādes “Latvijas tekstilmāksla. Tradicionālais un laikmetīgais” atklāšanā Nacionālajā Dekoratīvās mākslas muzejā Madridē, kas tapusi, pateicoties Latvijas vēstniecībai Spānijā sadarbojoties ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un Spānijas Nacionālo Dekoratīvās mākslas muzeju Madridē.

Latvijai ir četri goda konsuli Spānijā: Fausto Martinez Villa Malagā, Rikardo Tobar Barselonā, Maria Carmen Malaver Castillo Seviljā un Ignacio Maria Gomez Bilbao Bilbao.

Sanāksme notika, ievērojot pandēmijas dēļ noteiktos pulcēšanās ierobežojumus.