Madridē noslēdzas latviešu dekoratīvās un tekstilmākslas darbu izstāde “Latvijas tekstilmāksla. Tradicionālais un laikmetīgais

07.09.2021. 16:47

6. septembrī, Madridē, Spānijas Nacionālajā Dekoratīvās mākslas muzejā noslēdzās latviešu dekoratīvās un tekstilmākslas darbu izstāde “Latvijas tekstilmāksla. Tradicionālais un laikmetīgais”, kas Spānijā, sadarbībā ar Latvijas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, tika rīkota par godu Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību simtgadei. Izstāde tika īstenota ar Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas programmas LV100 atbalstu.

Ekspozīcijā  apskatāmie mākslas darbi tika īpaši izvēlēti ar piesaisti Spānijas tematikai, kopumā izstādot 48 mākslas darbus no 29 dažādiem latviešu dekoratīvās un tekstila mākslas autoriem. Izstāde “Latvijas tekstilmāksla. Tradicionālais un laikmetīgais” sniedza lielisku iespēju Spānijas iedzīvotājiem un tūristiem iepazīt latviešu kultūras vērtības un  tekstilmākslu, kas tapusi vairāku desmitgažu garumā. 

Izstāde guva lielu popularitāti un tika labi apmeklēta, kā arī bija plaši atspoguļota Spānijas un Latvijas medijos un specializētajos mākslas izdevumos.

Izstāde Spānijas Nacionālajā Dekoratīvās mākslas muzejā Madridē publikai bija atvērta no 16. jūnija līdz 5.septembrim. Šajā laikā izstādi kopumā apmeklēja 5597 personas.